CODA Cultuur(t)huis - inspiratie en tips voor thuis

CODA is en blijft hét cultuurhuis van Apeldoorn. Op deze pagina vind je niet alleen informatie en tips, maar we inspireren je hier ook graag. Met de mooiste boeken, met bijzondere werken uit onze collectie, met interessante informatie over de tentoonstellingen, met verhalen over het Apeldoorn van vroeger en met aanvullende DIY’s en buitenactiviteiten aansluitend op en naast een fysiek museum- of bibliotheekbezoek. 

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina en volg ons op TwitterFacebook en Instagram.

Cultuur(t)huis

Podcast CODA Talk

Met een museum, bibliotheek, archief én ExperienceLab is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en geschiedenis. Ontdek  de mooiste verhalen in onze podcast!

Luister op Spotify >

CODA Boekenblog #32

Amsterdam, Heidelberg, Parijs en Los Angeles: het zijn de decors uit de titels die blogger Loes Kroon dit keer bespreekt. Net zo onvergelijkbaar als de boeken, maar een ding hebben die landschappen gemeen. Ze spelen allemaal een eigen rol. Soms zijn ze bijna een personage op zich. Nu eens als spiegel van de (familie)geschiedenis, dan weer als motor van de gebeurtenissen. Van autobiografische mijmeringen tot een aangrijpende historische thriller: doe voor deze donkere dagen je voordeel met de tips van Loes. Zo kom je nog eens ergens! 

Lees meer >

CODA Boekenblog

Bibliothecaris en boekenblogger Loes Kroon leest veel en gevarieerd en kan daar bijzonder goed over vertellen. Omdat haar liefde voor lezen aanstekelijk werkt, neemt ze ons mee door het aanbod. Inmiddels zijn er meer dan 25 blogs verschenen.

Lees het CODA Boekenblog >

Etappe-trappen op de Veluwe!

Ontdek al fietsend de pracht van de natuur en papierindustrie in hartje Gelderland. Met een route langs molens, sprengen én het nieuwste uit de wereld van de papierkunst.

Lees meer >

CODA cultuurhuis YouTube

Interviews met kunstenaars, shortdocu's, explainers over historische beroepen, gedichten, rondleidingen en auteurs over thema's als vrijheid en tweestrijd. Op ons YouTube-kanaal vind je het allemaal! Ontdek ons cultuurhuis online. 

Abonneer op ons YouTube kanaal >

CODA ExperienceLab voor thuis

In het BiodesignLab, onderdeel van CODA ExperienceLab, wordt onderzoek gedaan naar natuurlijke materialen. Samen met geïnteresseerde bezoekers en partners verdiepen we ons in wat duurzaamheid is, de ontwikkeling van grondstoffen, biologie en een zero waste lifestyle. Met oude bloemen, kruiden en (herfst)bladeren maak je prachtige grafische prints. Klik op de button om te ontdekken hoe je aan de slag kunt met aquarelpapier en bio design. 

DIY Kaarten maken >

Onderzoek & ontwerp

Van interview naar familiewapen.
Ontwerp je eigen familiewapen en stuur het in. Wie weet wordt jouw wapen straks heel mooi ingelijst door CODA Museum & Archief! 

Lees meer >

Vive la Veluwe!

Ontdek al fietsend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap, activiteiten voor het hele gezin en de royale geschiedenis van de Veluwe en Apeldoorn ontdekken? Tour de Tepe heeft het allemaal.

Lees meer >

Tour de Forêt

Vive la Veluwe met de CODA Tour de Forêt! Ontdek al fietsend en lopend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap en challenges voor het hele gezin over flora en fauna? Tour de Forêt heeft het allemaal! Tijdens de tour ontdek je highlights op de Veluwe - van Radio Kootwijk, de Asselse Heide, de zandverstuiving bij Klein Dabbelo tot pittoresk Hoenderloo - en kijk en fotografeer je als een kunstenaar aan de hand van tips & tricks over schaduwen en structuren. Fiets of loop je (een deel van) de route met kinderen? Ontdek de bossen als een fervente verzamelaar in de (eier)dop en ga aan de slag met natuurbingo.

Klik hier voor de routekaart >

Online boeken lezen

Als fervent boekenlezer wil je natuurlijk het liefst langs onze boekenkasten struinen, op zoek naar dat ene boek. Nu dat niet kan, geven we je graag een aantal tips waar je online dat grappige of spannende e-book kunt vinden om even heerlijk in te duiken. 

Lees meer >

DIY: textiel verven met avocado & ui

Tijdens deze quarantaineperiode bieden we je graag online een variant voor thuis van een aantal van onze workshops. Afgelopen weken gingen we al aan de slag met bloemen, nu duiken we onze kledingkast in en blijft de gft-bak een dagje dicht. Wist je namelijk dat je van je groente-, fruit- en tuinafval textielverf kunt maken?

Lees meer >

Flora & fauna tekentutorial

Master je tekenskills met deze tutorial en ga aan de slag met een aantal flora en fauna -basics. Leer een vogel (kolibri), bladeren van bekende planten en een vlinder tekenen in een paar simpele stappen!

Bekijk deze video op youtube >

CODA Cultuurhuis kleurt blauw en geel als steunbetuiging aan Oekraïne

De culturele sector is, zoals iedereen, diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Om solidariteit te tonen en om medeleven en steun te betuigen lanceert de sector op 4, 5 en 6 maart aanstaande de landelijke campagne #hArtforUkraine.

Lees meer >

360 graden tour door de Keramiek Triënnale 2021

CODA presenteert in samenwerking met Carola de Poel Panorama-Fotografie een 360 graden tour door de Keramiek Triënnale 2021. Deze online tour brengt de tentoonstelling en de kunstwerken op indrukwekkende wijze dichtbij. Geniet op je mobiel, tablet of PC van het werk van 48 kunstenaars uit binnen- en buitenland! 

Bezoek de 360 graden tour door de Keramiek Triënnale 2021