Contact en informatie

Contact en informatie

Waarmee kunnen we u helpen?

CODA Archief is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. Daarmee zijn we ook het gemeentearchief, met ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal. Kunnen we u helpen bij uw zoektocht naar informatie?

Wat wilt u weten?

Wat zijn de openingstijden?

arrow-large Created with Sketch.

CODA Archief en het Kenniscentrum zijn geopend op:
Dinsdag van 10.00 tot 17.30 uur
Woensdag van 10.00 tot 17.30 uur
Donderdag van 10.00 tot 17.30 uur

Zijn er kosten verbonden aan het zoeken?

arrow-large Created with Sketch.

Wij vragen een vergoeding voor de volgende producten:
• Onderzoek in opdracht
• Aanvragen van afschriften en uittreksels
• Fotokopieën
• Foto’s afdrukken of digitaal versturen

Welke kwaliteitsnormen hanteren jullie?

arrow-large Created with Sketch.

Wij voldoen aan de servicenormen van de Kwaliteitsmonitor en het Handvest Servicenormen Archieven van de brancheorganisatie BRAIN.

Jaarverslag gemeentearchivaris

arrow-large Created with Sketch.

Op grond van de Archiefverordening brengt de gemeentearchivaris eenmaal per jaar verslag uit aan het college over het beheer van de archiefbewaarplaats (CODA Archief) en over het toezicht op het beheer van de gemeentelijke archieven die niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats. Bekijk het jaarverslag.

Bezoekersregistratie CODA Archief en Kenniscentrum

arrow-large Created with Sketch.

De archiefstukken die bezoekers opvragen zijn uniek. CODA Archief gaat zorgvuldig met deze stukken om. Daarom worden van iedere bezoeker die archiefstukken in wil zien, de naam en contactgegevens genoteerd. Ook om een aanvraag van een archiefstuk steeds aan de juiste bezoeker te kunnen koppelen.

De gegevens van een bezoeker worden fysiek en in de digitale bezoekersregistratie opgeslagen. CODA Archief bewaart deze gegevens voor een periode van één jaar. Na één jaar worden, op de laatste werkdag van de maand, de gegevens van een bezoeker verwijderd. Daarna dient een bezoeker zich opnieuw te registreren.

Online registreren kan hier.