Contact en informatie

Contact en informatie

Waarmee kunnen we u helpen?

CODA Archief is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. Daarmee zijn we ook het gemeentearchief, met ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal. Kunnen we u helpen bij uw zoektocht naar informatie?

Online zijn wij goed bereikbaar en proberen wij u ook zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt uw archiefvragen mailen naar archief@coda-apeldoorn.nl. U ontvangt binnen 10 werkdagen bericht van ons.

Wat wilt u weten?

Wat zijn de openingstijden?

arrow-large Created with Sketch.

CODA Archief & Kenniscentrum is vanaf dinsdag 2 juni op afspraak te bezoeken. Een afspraak kan gemaakt worden door te bellen naar 055-5268568. Bellen kan van dinsdag tot en met donderdag tussen 10.00 – 17.30 uur. Een afspraakverzoek kan ook per mail ingediend worden via archief@coda-apeldoorn.nl. Vooraf moet bekend zijn welke stukken u wilt inzien (archiefnummers, inventarisnummers of bouwvergunningnummers). Een bezoek aan CODA Archief & Kenniscentrum is alleen bedoeld voor onderzoek dat niet digitaal uitgevoerd kan worden. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat er mogelijk is.

CODA Archief en het Kenniscentrum zijn geopend op:
Dinsdag van 10.00 tot 17.30 uur
Woensdag van 10.00 tot 17.30 uur
Donderdag van 10.00 tot 17.30 uur

Zijn er kosten verbonden aan het zoeken?

arrow-large Created with Sketch.

Wij vragen een vergoeding voor de volgende producten:
• Onderzoek in opdracht
• Aanvragen van afschriften en uittreksels
• Fotokopieën
• Foto’s afdrukken of digitaal versturen

Welke kwaliteitsnormen hanteren jullie?

arrow-large Created with Sketch.

Wij voldoen aan de servicenormen van de Kwaliteitsmonitor en het Handvest Servicenormen Archieven van de brancheorganisatie BRAIN.

Jaarverslag gemeentearchivaris

arrow-large Created with Sketch.

Op grond van de Archiefverordening brengt de gemeentearchivaris eenmaal per jaar verslag uit aan het college over het beheer van de archiefbewaarplaats (CODA Archief) en over het toezicht op het beheer van de gemeentelijke archieven die niet zijn overgebracht naar de archiefbewaarplaats. Bekijk het jaarverslag.

Bezoekersregistratie CODA Archief en Kenniscentrum

arrow-large Created with Sketch.

Wij vragen bezoekers die fysieke of digitale archiefstukken willen inzien om hun naam en contactgegevens. Dit omdat de archiefstukken uniek zijn en CODA Archief hier zorgvuldig mee omgaat. Daarnaast kunnen wij op deze manier de aanvraag van een archiefstuk aan de juiste bezoeker koppelen.

 

In de archieven die bij CODA Archief zijn in te zien, komen soms persoonsgegevens van nog levende personen voor. In verband met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vraagt CODA Archief u daarom om, naast het invullen van uw naam en contactgegevens, akkoord te gaan met de tekst met betrekking tot het inzien van archieven in relatie tot de AVG.

Online registreren kan hier.