Onze kijk op CODA

Onze kijk op CODA

Waarom wij er zijn

Bij CODA staat een leven lang leren centraal. Voor het publiek, voor onze bezoekers en voor onze medewerkers. Hoe we dit willen bereiken? Door elkaar te stimuleren en te prikkelen. Met kennis, informatie en documentatie op het gebied van (jeugd)literatuur, muziek en film. En ook op het gebied van de geschiedenis van Apeldoorn en de regio, sieraden en beeldende kunst van én op papier. Initiatieven als de bibliotheek op school, CODA Junior met CODA ExperienceLab, CODA Taalhuis en Onvergetelijk CODA zijn goede voorbeelden van onze manier van denken én doen.

We willen voor onze bezoekers een belangrijke plek zijn; de ‘huiskamer van de stad’ waar jouw talenten kunnen groeien en bloeien. Een plek waar je vindt wat je zoekt, maar ook verrast wordt door dat wat je niet zocht. Een huis waar inspiratie, creativiteit en gedrevenheid voor jong en oud centraal staat. Hét cultuurhuis van en voor Apeldoorn, dat is CODA.

 

 

Onze dienstverlening

CODA is voor iedereen en van iedereen. Met een bibliotheek, museum en archief is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en erfgoed – middenin het hart van de stad.

Passie om bezoekers en klanten over kunst, cultuur, literatuur, poëzie, historie en erfgoed te vertellen, te informeren en inspireren vormen het DNA van CODA. En dat zit in al onze medewerkers. In alles wat we doen hebben we één doel: jou met een goed en voldaan gevoel de deur uit laten gaan.

We geven advies met verstand van zaken en we hebben een focus op klanttevredenheid. Onze medewerkers werken hard om onze klanten en bezoekers te verwonderen en te helpen. Je kunt bij ons terecht met al je vragen. En al hebben we soms niet direct een antwoord of oplossing, dan verbinden we je graag met partijen in Apeldoorn die dat wel hebben.

Ontdek in CODA de mooiste verhalen, beleef de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe en proef van kunst en cultuur. Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht.

CODA: Cultuurhuis van Apeldoorn

De gemeenteraad van Apeldoorn stelde eind 2020 de cultuurnota Cultureel Kapitaal 2021-2024 vast en daarmee het cultuurbeleid van de gemeente voor de komende jaren. Binnen deze kaders hebben wij ons beleid geformuleerd en vastgelegd. Lees erover in de Koers van CODA 2021 - 2024.