Toegankelijkheid

Wij bieden verschillende faciliteiten om CODA voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Op deze pagina lees je hier meer over.

 

Parkeren voor mindervaliden
Aan de Roggestraat vind je twee mindervalidenparkeerplaatsen waar je met een gehandicaptenparkeerkaart maximaal drie uur kunt parkeren. Deze parkeerplaats kan niet vooraf worden gereserveerd. Indien de mindervalideplek niet beschikbaar is, kun je ook parkeren in de parkeergarage Museum Centrum, eveneens aan de Roggestraat. Deze garage beschikt over zes mindervalideplekken en een lift.

Rolstoelen, rollators en scootmobiels
CODA is toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Daarnaast hebben we twee rolstoelen die je kosteloos kunt lenen. Wij adviseren je deze van tevoren te reserveren; dit kan door te bellen naar 055-5268400.

Hulphonden
Jouw hulphond is van harte welkom in CODA, mits deze aangelijnd is en herkenbaar als hulphond.

Mindervalidetoilet
CODA beschikt over drie mindervalidetoiletten: één naast de centrale balie bij de hoofdingang, één in de bibliotheek en één op de eerste verdieping van het museum; dit mindervalidetoilet is bereikbaar met de lift.

Klapstoeltjes
In de museumzaal zijn gratis klapstoeltjes beschikbaar, neem deze gerust mee bij je museumbezoek zodat je tussendoor kunt zitten.

Online tickets bestellen
Je kunt jouw tickets voor CODA Museum online bestellen.

Noice-cancelling hoofdtelefoons
Vind je het prettig om noice-cancelling hoofdtelefoon of oordopjes te dragen vanwege een prikkelgevoeligheid, neem deze dan gerust zelf mee tijdens jouw museumbezoek.

Zonnebrillen of brillen met meekleurende glazen
Draag je een zonnebril of een bril met meekleurende glazen vanwege een prikkelgevoeligheid, neem deze dan gerust mee bij jouw museumbezoek.

Gratis museumentree voor begeleiders van blinde en slechtziende mensen
Voor begeleiders van blinde of slechtziende mensen is de toegang tot CODA Museum gratis. Meld je voorafgaand aan jouw bezoek wel even bij balie voor een entreebewijs.

Ringleiding
In CODA Auditorium is een ringleiding aanwezig.

Vragen en suggesties
Heb je een vraag over de faciliteiten of heb je een speciaal verzoek? Neem dan contact op met onze medewerker Inclusie & Diversiteit, via de receptie of 055-5268400.
Heeb je een suggestie of een idee om de toegankelijkheid te bevorderen? Laat het ons weten!
Medewerker Merel Buiting (m.buiting@coda-apeldoorn.nl) helpt je graag verder. Je kunt ook bellen via het nummer 055-5268512.