Online boeken lezen

 

 

Als fervent boekenlezer wil je natuurlijk het liefst langs onze boekenkasten struinen, op zoek naar dat ene boek. Nu dat niet kan, geven we je graag een aantal tips waar je online dat grappige of spannende e-book kunt vinden om even heerlijk in te duiken. 

 

  • Voor wie alle boeken al van voor naar achteren gelezen heeft: als lid van CODA Bibliotheek kun je digitaal doorlezen in een van de ruim 28.000 e-books die online beschikbaar zijn op Ø  www.onlinebibliotheek.nl; je logt eenvoudig in met je lenerspasnummer. 
  • De leukste voorleesverhaaltjes vind je op www.jeugdbibliotheek.nl. Als lid van CODA heb je gratis toegang tot De Voorleeshoek en Bereslim. Op deze website kun je ook terecht voor e-books en luisterboeken voor kinderen en jongeren. 
  • Speciaal voor beginnende lezers en voor kinderen met dyslexie is er www.yoleo.nl! Hier kun je karaokelezen: terwijl je naar het verhaal luistert, kun je meelezen met ondertiteling.
  • Weet je nog niet wat je wilt lezen? Luister dan naar De Waanzinnige Podcast. Hier krijg je tips van andere kinderen over leuke boeken. Die kun je daarna lenen via jeugdbibliotheek.nl.
  • Ben jij ook fan van podcasts en luisterverhalen? Kijk vooral even op kinderpodcasts.nl. Er zijn veel verschillende podcasts te vinden in diverse leeftijdscategorieën. .