Prikkelarm

Prikkelarm

Wanneer je snel overprikkeld bent kan een museumbezoek vermoeiend zijn. Tijdens het Prikkelarm museumbezoek in CODA zijn er weinig mensen in het museum (maximaal 8 bezoekers per starttijd) en is er een rustruimte om even bij te komen. Bezoekers worden ontvangen door getrainde medewerkers. De meeste lichten zijn gedimd, er zijn minder omgevingsgeluiden en prikkelrijke kunstwerken zijn uitgeschakeld. Er staan bankjes in de museumzaal en ook (hoge) klapkrukjes zijn beschikbaar. Een rollator of rolstoel kun je desgewenst kosteloos lenen. Je kunt gerust een vriend(in), partner, familielid of begeleider meenemen.

Aanmelden & informatie

Prijs: een museumticket is een geldig entreebewijs. Een museumticket is gratis voor houders van een Museumkaart of CODA bibliotheekpas.

Tijd: maandagochtend van 10.30 tot 13.00 uur.

Reserveer je starttijd door online een ticket te boeken via de knop hieronder. 

Meer informatie? Mail inclusie@coda-apeldoorn.nl

Tijdens het bezoek kun je het volgende verwachten

  • Weinig mensen in het museum (maximaal 8 bezoekers per starttijd)
  • Bezoek op eigen gelegenheid
  • Een rustruimte om even bij te komen voor of tijdens je bezoek
  • Ontvangst door getrainde gastvrouwen en/of -heren
  • Gedimde lichten in het museum en bij de centrale balie
  • Minder geluiden, kunstwerken die geluid maken zijn uitgeschakeld
  • Bankjes op zaal en krukjes om mee te nemen naar de museumzaal
  • Een rollator of rolstoel die je gratis kunt lenen (op reservering)

Dit bezoek is voor volwassenen voor wie een museumbezoek tijdens reguliere openingstijden niet mogelijk is, bijvoorbeeld door autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een burn-out of ziekte omdat je HSP bent. We gaan daarbij uit van goed vertrouwen. Je hoeft niet aan te kunnen tonen dat je baat hebt bij de prikkelarme openstelling. 

Voorbereiding

Wil je je alvast voorbereiden op jouw prikkelarm museumbezoek? Download hieronder het voorbereidingsdocument.

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom in CODA, daarom bieden we diverse faciliteiten. Denk aan klapstoeltjes, mindervalidetoiletten en leenrolstoelen. Kijk ook op www.coda-apeldoorn.nl/toegankelijkheid.

Samenwerking

CODA is het eerste museum in Gelderland dat een structurele prikkelarme openstelling organiseert. Dat doen we in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten. Het Prikkelarm museumbezoek wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Klein Geluk van FNO.