EU Paviljoen

EU Paviljoen

Informatie over de Europese Unie

In het EU-paviljoen op de eerste verdieping van CODA Centrale Bibliotheek vind je gratis folders over  verschillende onderwerpen die betrekking hebben op de Europese Unie. Er zijn folders beschikbaar voor volwassenen, jongeren en kinderen. In het paviljoen tref je bijvoorbeeld de serie ‘Wat de Europese Unie doet’ aan, 36 factsheets, elk over een specifiek onderwerp, zoals ‘Grenzen en veiligheid’, ‘Klimaatactie’ of ‘Justitie en grondrechten’.

 

Waar kan ik terecht met vragen over de EU?

Hoe vind ik een baan in een ander EU-land? Welke rechten heb ik als mijn vlucht geannuleerd wordt? Welke EU-subsidies kan mijn organisatie aanvragen? Kan ik veilig online winkelen in een ander EU-land? Zijn er EU-regels voor de kwaliteit van ons voedsel?

Met al dit soort vragen kun je terecht bij het Europe Direct-contactcentrum. Je kunt vanuit de hele EU bellen met het gratis nummer 00 800 6 7 8 9 10. Je kunt jouw vraag ook schriftelijk stellen via https://europa.eu/european-union/contact/write-to-us_nl.

 

Wat gebeurt er in mijn omgeving met Europees geld?

Goede vraag. ‘Europa om de hoek’ heeft alle projecten die de afgelopen jaren zijn gesteund door de Europese Unie op een rij gezet. In de provincie Gelderland zijn dat op dit moment ongeveer 250 projecten. Bekijk ze allemaal op www.europaomdehoek.nl.