Geheugen- kabinet

Geheugen- kabinet

Nieuwsgierig naar het geheugen?

Op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek vind je Het Geheugenkabinet, dé plek waar meer te vinden is over alles dat met het geheugen te maken heeft. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over dementie, maar ook romans, films en spellen rondom het geheugen.

 

Activiteiten

Bij Het Geheugenkabinet worden maandelijks activiteiten georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn voor mensen met dementie en hun naaste en/of mantelzorger. Tijdens deze activiteit kijk je in een kleine groep en aan de hand van een thema naar afbeeldingen en video’s uit CODA Archief en ga je daarover in gesprek. Wat zie je? Waar doet het je aan denken? Komen er herinneringen bij je op? Ontspanning en plezier staan centraal; zo train je op een gezellige en laagdrempelige manier het geheugen.

 

Thema

De activiteit Het Geheugenkabinet heeft elke maand een ander thema. Voorbeelden van thema’s die al aan bod zijn gekomen zijn onder andere de Veluwe, ADO Speelgoed, Zwitsal, voorwerpen van vroeger en Paleis Het Loo. 

 

Gratis, wel van tevoren aanmelden

Deelname aan Het Geheugenkabinet is gratis. Wel moet je je van tevoren aanmelden. Wil je meedoen, kijk dan in de agenda van CODA wanneer de eerstvolgende activiteit is en stuur een e-mail naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Geheugenkabinet’. Noteer daarbij ook de datum, je naam en het aantal personen. Aan elke activiteit kunnen maximaal acht mensen meedoen.