Coderen: ambacht van de 21e eeuw

van
22.01.2023
t/m
16.07.2023

Coderen: ambacht van de 21e eeuw

De expositie Coderen: ambacht van de 21e eeuw toont werk van kunstenaars en ontwerpers die met een eigen en unieke werkwijze computercode of digitaal ontwerp vertalen naar een fysieke vorm. Technologie inspireert makers wereldwijd om op een andere manier te kijken en de grenzen van software en apparatuur op te zoeken. Door digitaal gereedschappen beter te (leren) begrijpen, ontstaan er verrassende mogelijkheden in vormgevings- en maakprocessen. Het manipuleren van een machine of software maakt deze processen positief onvoorspelbaar. Je ontdekt in deze Showroom hoe de wereld van technologie, kunst en vormgeving zo steeds meer met elkaar verweven zijn geraakt. Naast het exposeren van objecten en/of projecten zijn in opdracht van CODA ExperienceLab speciaal voor deze expositie ook de maakprocessen inzichtelijk gemaakt. Werken worden getoond in combinatie met materialen, installaties en/of de machines waarmee zij werden gerealiseerd.

Coderen

Zelf applicaties maken of complexe games samenstellen door te coderen en programmeren; het stelt je in staat mee te draaien in een wereld die voortdurend verandert en waarin digitale media en gereedschappen steeds belangrijker worden. Met code kun je bovendien robots en vele machines aansturen. Experimenteer met verschillende programmeertalen in CODA ExperienceLab. Kijk voor het activiteitenprogramma op www.coda-apeldoorn.nl/experiencelab.

 

CODA ExperienceLab

Met het ExperienceLab biedt CODA jong en oud, professionals uit de kunstensector, creators, geïnteresseerde bezoekers, studenten, leerlingen en het bedrijfsleven de mogelijkheid te ontdekken, maken en ontmoeten. CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom aan de museumzijde van CODA en verschillende innovatielabs in de Makerspace in CODA Centrale Bibliotheek. Met recyclinghubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab, VR Lab en de mogelijkheid om met lasersnijders en 3D printers te werken. In GIGANT ontdek je het Digital Media Lab waar CODA en GIGANT gezamenlijk activiteiten organiseren op het gebied van creative coding, animatie, game design en digitaal vormgeven.