Papier daar en hier – activiteiten volwassenen


Upgrade de Tour de Papier met extra activiteiten of tussenstops. Maak thuis of op de route zelf papier of creëer bio designs met natuurlijke elementen. Tijdens de periode van CODA Paper Art en de Tour de France vind je via deze pagina onder andere sportpoule en foto- en verhalenwedstrijd Poule de Papier, net als een programma i.s.m. Staatsbosbeheer en Papierfabriek De Middelste Molen. Ontdek hier ook doorlopend verschillende DIY’s met papier en informatie over actuele activiteiten per periode.

Bio prints & origami met CODA ExperienceLab

In het BiodesignLab, onderdeel van CODA ExperienceLab, wordt onderzoek gedaan naar natuurlijke materialen. Samen met geïnteresseerde bezoekers verdiepen we ons in wat duurzaamheid is, de ontwikkeling van grondstoffen, biologie en een zero waste lifestyle. Met oude bloemen, kruiden en bladeren maak je bijvoorbeeld prachtige grafische prints. Verzamel ze onderweg of werk met bijna uitgebloeide bloemen of planten die je thuis hebt staan of uit de aanbiedingsbak van de bloemist of supermarkt. Klik op onderstaande button voor de thuis-tutorial.

Origami Community CODA!

Aan de slag met papier met de Origami Community CODA! De OCC komt elke eerste donderdag van de maand samen in CODA ExperienceLab. Nieuwsgierige beginners leren basisvaardigheden en gevorderde origamisten kunnen de mogelijkheden van de lasersnijder verkennen in combinatie met papier. Nu CODA gesloten is, maakt Steve Kelly online tutorials!

De fervente verzamelaar in de natuur

Verzamelen is een belangrijk thema binnen CODA. Niet alleen vanuit onze collectie, maar ook in verschillende tentoonstellingen. Van kunstobjecten tot speelgoed en natuurlijk boeken; je ontdekt het allemaal. Het verzamelen van bijzondere, mooie, opvallende of zeldzame objecten is zo oud als de mensheid zelf. Toch is de passie en fascinatie voor een specifiek object vaak heel persoonlijk en heeft een verzameling, hoe groot of hoe klein ook, een persoonlijk verhaal. We nodigen je uit om tijdens de tour een Veluwe-verzameling te beginnen van (natuur)voorwerpen (die los op de grond liggen). Met objecten die je mooi vindt, je ergens aan doen denken of die een verzameling vormen die doen herinneren aan die dag in het bos, op de hei en langs het water. Maak composities tijdens een tour-pauze of thuis; maak er bijvoorbeeld een kunstwerk, collage of zelfs kaart van om te versturen. Ga op zoek naar contrast, vormen en patronen. Verzamelen met kinderen? Bekijk hier ook een natuurbingo voor onderweg!

 

Voorbeelden

Verzamelen

Compositie

Verzamelen

Compositie

Met je voeten op de Veluwe - wandelpaden

Vanaf Transferium Het Leesten zijn er door Staatsbosbeheer verschillende mooie wandelroutes uitgezet, zoals Boswachterspad Cultuurroute ’t Leesten. Met een route van 5,7 km over de flanken van een stuwwal. Naast hout werd er ook grind, zand en ijzer gewonnen; de sporen daarvan zijn nog zichtbaar op de route. Wie nu door dit natuurgebied wandelt, vermoedt niet dat het eigenlijk een eeuwenoud industriegebied is. Of loop bijvoorbeeld over de vele Klompenpaden die de Veluwe rijk is! Op de routekaart van de Tour de Papier vind je verschillende tips.