Another shirt - Jetty van Wezel

van
24.05.2023
t/m
12.11.2023

Another shirt - Jetty van Wezel

Het shirt overstijgt cultuur en toont ieders identiteit. Welke drager is beeldbepalender dan de voorkant van het lichaam?
Jetty van Wezel


Jetty van Wezel (1963) is een multidisciplinaire ontwerper met een achtergrond in mode en vormgeving. In haar project Newshirt staat het overhemd centraal. Met gevouwen krantenpapier zoomt ze in op het wereldnieuws. Iconische foto’s of berichten krijgen extra aandacht door delen van de krant weg te vouwen en bepaalde details juist nadrukkelijk in beeld te brengen. Het materiaalonderzoek dat de basis vormt voor al haar werk reikt verder dan alleen krantenpapier. Ze experimenteert in haar nieuwe serie ook met verpakkingspapier, vloeipapier, plastic en metalen sheets. Another shirt is niet alleen een zoektocht naar een juiste balans in kleur, lijn en compositie maar ook een reactie op wegwerpmode en hedendaagse ‘snackcultuur’ in fashion. Iets waardeloos als de krant van gisteren, restpapier of een boterwikkel krijgt in Van Wezels werk een nieuw leven.

 

Voor CODA heeft Jetty van Wezel een collectie shirts gevouwen die toegespitst is op sieraden. Een aantal broches en papieren shirts is bovendien te koop in CODA Winkel.