Het vogelhuisje der verhalen

Het vogelhuisje der verhalen

Schrijf mee aan een groot verhaal over de Veluwe!

Vive la Veluwe! Ontdek al fietsend en lopend de pracht van de natuur in hartje Gelderland. Een fotogeniek landschap, natuurbingo en verzamelopdrachten voor het hele gezin, fijne cafés met dat welverdiende stuk appeltaart en mooie tentoonstellingen over flora en fauna? Tour de Forêt heeft het allemaal. CODA nodigt je uit: kijk naar de natuur door de ogen van een kunstenaar!

Opdracht

Vlakbij bezoekerscentrum ‘t Leesten vind je een speciaal Vogelhuisje der verhalen. Ga snel op zoek naar het huisje waar kinderen mee kunnen schrijven aan een groot verhaal over de Veluwe. Je kunt meedoen aan Het vogelhuisje der verhalen door bij het fysieke huisje de QR-code te scannen of als je rechtsreeks deze pagina bezoekt via onderstaand formulier. 

Vertel ons in maximaal drie zinnen wat het allerleukste, mooiste of spannendste is dat jij hebt beleefd, gezien of geleerd in de natuur op de Veluwe. Dit mag in verhaalvorm, rijm of in losse woorden. Van alle inzendingen gaan we samen met een schrijver uit Gelderland een prachtig boek maken!

Een paar voorbeeldjes

‘Toen ik op de heide liep ging een familie konijnen er als de hazewind vandoor.’ 

‘De eik heeft de allermooiste schors van het bos, maar blijf bij de harige rupsen uit de buurt anders ben je de klos!’ 

‘De boswachter vertelde over de wolf in het bos. Wist je dat er net weer een nestje is geboren?’ 

‘Het hardste geluid kwam van de specht die we hebben gehoord, die heeft zomaar honderden gaatjes in de bomen geboord.’