MycoTEX / Aniela Hoitink

Modemerken worstelen om de groeiende vraag van consumenten naar duurzaamheid bij te houden. Consumenten worden steeds kritischer op wat ze dragen en willen kleding die perfect past, gemaakt is van natuurlijke materialen en is vervaardigd met methoden die schoon, transparant en ‘zero waste’ zijn. Een moeilijke taak voor kledingbedrijven, met name gezien het feit dat ze te maken hebben met een complexe en 200 jaar oude supply chain. MycoTEX biedt een bekroonde, alles-in-één oplossing: een geautomatiseerde naadloze productietechnologie om op maat gemaakte producten te maken van duurzaam, veganistisch textiel, vervaardigd van mycelium (paddenstoelenwortels). Klik op onderstaande button voor meer over de supply chain van MycoTEX.

 

Een baanbrekende productiemethode die grote problemen in de mode-industrie oplost:

•         Kosten, afval en arbeidsintensiviteit worden verminderd;

•         Kunststoffen en leer worden vervangen door composteerbare materialen;

•         Comfort en de pasvorm van kleding worden verbeterd.

Met elke geproduceerde jas kan MycoTEX tot 0,63 m2 stof (ter waarde van € 20-50,-) 68 liter water en 10,5 kg CO2 besparen. De kenmerkende naadloze productiemethode made by MycoTEX® maakt producten direct herkenbaar als duurzaam, wat het voor kledingproducten gemakkelijker maakt om innovatieve, op maat gemaakte producten te creëren waarmee consumenten een duurzame levensstijl kunnen leiden én de laatste trends volgen.

Beeldcredits

Slider homepage Showroom ExperienceLab: MycoTEX product jacket DIE9744. MycoTEX seamless jacket - design in collaboration with Karin Vlug. Foto: Jeroen Dietz. Op deze pagina: Billion Dollar Collection, 3D rendering of a future MycoTEX jacket. MycoTEX, H&M Foundation, Mackevision.

In het BiodesignLab en de Fashion Recycle Hub van CODA ExperienceLab verdiepen we ons met bezoekers in de gebruiksmogelijkheden van alternatieve natuurlijke materialen en mogelijkheden tot recycling. CODA activeert om bewust naar je eigen verbruik te kijken en te ontdekken welke (rest)materialen hergebruikt kunnen worden. Meer ontdekken? Kijk op www.coda-apeldoorn.eventbrite.nl voor de eerstvolgende workshop met fashion- of biodesign.

Beeld

MycoTEX jacket