ExperienceLab

ExperienceLab

‘Kunstenschappers & Technosigners’

CODA introduceert het ExperienceLab. Voor alle kunstenaars, onderzoekers, wetenschappers en makers. Jong én oud! Samen experimenteren en werken met de nieuwste technieken. Van 2D, 3D, VR en AR tot Robotica en BioArt; je ontdekt het in CODA ExperienceLab.

CODA brengt je de Toekomst

Met een bibliotheek, museum en archief is CODA hét cultuurhuis van en voor Apeldoorn, en voor iedereen daarbuiten. CODA is een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en erfgoed – middenin het hart van de stad. Ontdek de mooiste verhalen, proef van kunst en cultuur, en vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht. CODA verbindt, betrekt en innoveert.

CODA FabLab en VR Lab

In 2014 opende CODA FabLab in CODA Bibliotheek, een makersplek die barst van de moderne apparatuur waar bezoekers zich de nieuwste technieken eigen kunnen maken. Sinds 2017 verken je in CODA VR Lab daarnaast ook de wereld van virtual- en augmented reality.

CODA ExperienceLab

CODA brengt vanaf het voorjaar 2019 haar huidige Lab-functies onder in en breidt deze uit binnen het ExperienceLab. Een makersplek en educatiecentrum in Gelderland waar iedereen - jong én oud - kan werken aan zijn of haar ‘21st Century Skills’. Vaardigheden die we allemaal nodig hebben om bij te blijven in een wereld die steeds sneller beweegt en innoveert, maar ook omdat we nieuwsgierig zijn om te ontdekken. CODA werkt hierin samen met collega’s uit eigen branche, het onderwijs en bedrijfsleven.

Door diverse doelgroepen samen te brengen ontstaat er een kruisbestuiving in CODA ExperienceLab. Het lab biedt een plek vol energie en mogelijkheden tot inspiratie en zelfontwikkeling. Bezoekers van alle leeftijden kunnen aan de slag met de nieuwste technieken en krijgen een inzicht in het maak- en productieproces van ontwerpers, want ook kunstenaars doen mee! Zij werken onder andere vanuit het Artist in Residence programma in CODA ExperienceLab. Zij maken zich de technieken eigen en gebruiken deze bij conceptontwikkeling en realisatie van nieuw werk. Het experiment en onderzoek dat voortvloeit uit het ExperienceLab wordt gedeeld met partners en bezoekers.

CODA ExperienceLab voor iedereen

Voor scholen en onderwijsinstellingen is er op elk niveau iets om te leren en te creëren in CODA ExperienceLab. Maar ook makers, onderzoekers, hobbyisten en andere enthousiastelingen zijn van harte welkom om aan de slag te gaan met geavanceerde apparatuur die normaliter in fabrieken staat, buiten je zicht en buiten jouw mogelijkheden tot gebruik. CODA nodigt je uit om deel te nemen, te ontdekken en te creëren in CODA ExperienceLab: verwacht medio 2019.