CODA opent nieuw ExperienceLab

Medio oktober 2020 opent CODA ExperienceLab: een showroom en maakplaats waar kunst, vormgeving, innovatie en ambacht samenkomen - een plek waar talent zich kan ontwikkelen met ervaringen uit het verleden (ambacht), een blik op de toekomst (innovatie), geïnspireerd door een combinatie van beide in relatie tot cultuur (kunst). Met het ExperienceLab biedt CODA jong en oud, professionals uit de kunstensector, creators, geïnteresseerde bezoekers, studenten, leerlingen en het bedrijfsleven de mogelijkheid te ontdekken, maken en ontmoeten. CODA ExperienceLab bestaat uit een inspiratieplein in CODA Museum en diverse innovatielabs in CODA Bibliotheek: recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab, VR Lab en FabLab.

Naast CODA FabLab (sinds 2014), VR Lab (sinds 2017) en de Plastic Recycle Hub (sinds 2018), zijn vanaf eind 2019 ook een BiodesignLab en Fashion Recycle Hub in ontwikkeling waarmee de mogelijkheden tot creatief en technisch leren en inspireren worden uitgebreid. Ontdekken, experimenteren en innoveren gaan hand-in-hand met nieuwsgierigheid en verwondering. Bezoekers maken kennis met technieken als 3D printen, lasersnijden, robotica en virtual reality. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dat maakt dat verschillende doelgroepen met eigen creativiteit, experiment en oplossend vermogen uitgedaagd worden om bij de te dragen aan de toekomst. CODA biedt de fysieke ruimte, materialen en bijbehorende programmering om een leven lang 21ste eeuwse vaardigheden te ontwikkelen waarbij zelfredzaamheid centraal staat. Innovatie en techniek zijn namelijk de ingrediënten om een duurzame, circulaire economie en een betere, groenere en schonere leefomgeving te kunnen realiseren. In de maakplaatsen nodigt CODA bezoekers uit om kennis te maken met een grote verscheidenheid aan apparatuur en bijbehorende software. 

 

Op de hoogte blijven over CODA ExperienceLab en bijbehorende programmering? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onder aan deze pagina.