Verzamelingen van Vrienden

van
15.12.2018
t/m
10.03.2019

Verzamelingen van Vrienden

CODA Museum toont kunst en verhalen van haar MuseumVrienden

CODA Museum

De leden van de Vereniging MuseumVrienden van CODA dragen niet alleen CODA Museum een warm hart toe, maar zijn zelf ook enthousiast verzamelaars van kunst. In de tentoonstelling Verzamelingen van Vrienden toont een groot aantal leden één of meerdere werken uit hun privécollectie waarbij ze ook vertellen waarom dat werk of die kunstenaar voor hen zo speciaal is. Verzamelingen van Vrienden is vanaf zaterdag 15 december in de Noordzaal van CODA Museum te zien.

Beeld: Karel Appel, Spelen in het blauw, 1977, zeefdruk, collectie Anne Breemer

MuseumVrienden van CODA

De MuseumVrienden van CODA laten in deze tentoonstelling werk uit hun privécollectie zien, waarbij ze eveneens aangeven waarom ze juist voor dat werk of die kunstenaar gekozen hebben. Op deze manier worden ze niet alleen in de gelegenheid gesteld hun privécollectie aan een breed publiek te tonen, maar kunnen ze bezoekers ook deelgenoot maken van hun passie. Zo toont Paulus Koster twee stillevens van Piet Coldewey, laat Bob van der Sluijs pentekeningen zien van Charles Donker, vertoont Cees Andriessen een litho en twee houtsnedes van Roger Raveel en kiezen Joke en Hans Esmeijer onder andere voor twee grafische werken van Kristina Schuldt. In totaal hebben meer dan 20 vrienden ruim 60 werken beschikbaar gesteld. Deze zijn van 15 december 2018 tot en met 10 maart 2019 te bewonderen in de Noordzaal van CODA Museum.

Vriendenprenten

Sinds 2005 geven de MuseumVrienden jaarlijks een zogenaamde Vriendenprent uit: een kunstwerk van een gerenommeerd kunstenaar dat voor een toegankelijke prijs aan de Vrienden te koop wordt aangeboden. In de loop van jaren is een gevarieerde groep Vriendenprenten ontstaan, waarvan sommige inderdaad een prent zijn, alhoewel ook voor andere kunstvormen is gekozen. Een overzicht van deze werken is in de tentoonstelling te zien en staat ook online.

De Vriendenprenten zijn in beperkte oplage gedurende de looptijd van deze tentoonstelling te koop, ook wanneer u geen lid bent van de Vereniging MuseumVrienden van CODA. Zo is Back to Basecamp van Karin Bos (Vriendenprent 2018) voor leden à € 50,- te bestellen via info@museumvrienden-coda.nl. Niet-leden kunnen deze Vriendenprent voor € 75,- kopen in CODA Winkel.

Ook prenten uit voorgaande jaren zijn nog in beperkte oplage te koop: voor prenten van de afgelopen vijf jaar betaalt u € 50,- per stuk; oudere exemplaren kosten € 25,-. Bij interesse kunt u een mail sturen naar info@museumvrienden-coda.nl onder vermelding van het objectnummer.

Wat wilt u weten?

Openingstijden CODA Museum

arrow-large Created with Sketch.

 

Maandag:gesloten
Dinsdag:10.00 - 17.30 uur
Woensdag:10.00 - 17.30 uur
Donderdag:10.00 - 17.30 uur
Vrijdag:10.00 - 17.30 uur
Zaterdag:10.00 - 17.00 uur
Zondag:11.00 - 17.00 uur

Dit gebeurt volgens de maatregelen vanuit de landelijke protocollen bibliotheken en musea en de richtlijnen van het RIVM. Lees meer >

Toegangsprijzen CODA Museum

arrow-large Created with Sketch.
 • De normale toegangsprijs is € 10,-.
 • Kinderen tot en met 15 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Museumkaarthouders hebben gratis toegang.
 • ICOM leden hebben gratis toegang
 • CODA leden hebben toegang op vertoon van hun CODA Pas
 • CODA MuseumVrienden hebben gratis toegang
 • CJP-Pas houders en studenten met een collegekaart krijgen 50% korting
 • Groepen vanaf 15 personen: € 7,50 per persoon.

 

Is de Museumkaart geldig bij CODA Museum?

arrow-large Created with Sketch.

Ja. De Museumkaart geeft u gratis toegang tot CODA Museum. Heeft u nog geen Museumkaart? Bestel hem online of koop hem bij de balie. De Museumkaart kost € 64,90 voor volwassenen en € 32,45 voor jongeren tot 18 jaar. Dat is inclusief de administratiekosten van € 4,95. U heeft dan gratis toegang tot meer dan 400 musea in heel Nederland.

Let op: u dient uw originele Museumkaart mee te nemen tijdens uw bezoek aan CODA Museum.

Kan ik parkeren bij CODA Museum?

arrow-large Created with Sketch.

Volg binnen Apeldoorn de parkeerroute om het centrum, richting parkeergarage Museum Centrum. Het CODA-gebouw staat tegenover deze parkeergarage. Bekijk de tarieven van de parkeergarage.

Aan de Roggestraat, naast CODA Museum, is een parkeerplaats voor mindervaliden beschikbaar. Let wel op: deze parkeerplaats kan niet vooraf gereserveerd worden.

Zijn er voorzieningen voor mensen met een beperking?

arrow-large Created with Sketch.
 • Alle zalen in CODA zijn bereikbaar met de lift. Daarnaast zijn ook CODA Museum, Bibliotheek en Archief voorzien van liften.
 • We hebben een gratis rolstoel of een rollator voor u klaarstaan. U hoeft alleen even te bellen naar 055 526 85 65 om hem te reserveren bij uw bezoek
 • Er is een invalidentoilet aanwezig 
 • Aan de Roggestraat, naast CODA Museum, is een invalidenparkeerplaats beschikbaar
 • Hulphonden worden toegestaan in CODA 
 • In CODA Auditorium is een ringleiding aanwezig