CODA MuseumVrienden

CODA MuseumVrienden

Word MuseumVriend van CODA, geniet en profiteer!

CODA Museum verrast, inspireert en vertelt verhalen van en over mensen. Het is de plek voor wisselende tentoonstellingen met moderne beeldende kunst, hedendaagse sieraden van ontwerpers en kunstenaars uit binnen- en buitenland en wisselende historische presentaties over Apeldoorn en omgeving. De grootste collectie over historisch Apeldoorn vindt u tenslotte in CODA!

De Vereniging MuseumVrienden van CODA draagt CODA Museum de collectie, tentoonstellingen en activiteiten een warm hart toe. In Apeldoorn en daarbuiten zijn de leden ambassadeur van het museum. Daarnaast dragen de vrienden met hun lidmaatschap bij aan de realisatie van tentoonstellingen, educatieve projecten en randprogrammering. Zo leverden de MuseumVrienden bijvoorbeeld een financiële bijdrage waardoor CODA Museum de collectie houten ADO speelgoed, de collectie van sieraadontwerper Onno Boekhoudt en een werk van  Sjoerd Buisman kon aankopen.

Deelt u de liefde voor beeldende kunst, wilt u uw betrokkenheid tastbaar maken en profiteren van een aantal voordelen, word dan nu lid van de Vereniging MuseumVrienden van CODA! Voor slechts € 25,- (€ 12,50 voor jeugd en jongeren tot 18 jaar) bent u al lid!

Speciaal voor MuseumVrienden!

De Vereniging MuseumVrienden van CODA organiseert voor haar leden een aantal uiteenlopende activiteiten zoals lezingen, MuseumVrienden Cafés, museumbezoeken en excursies. Daarnaast profiteren MuseumVrienden van CODA van een aantal interessante kortingen en acties:

  • MuseumVrienden hebben altijd gratis toegang tot CODA Museum
  • MuseumVrienden betalen geen toeslag bij grote tentoonstellingen
  • Kinderen van leden t/m 17 jaar hebben gratis toegang
  • MuseumVrienden ontvangen 10% korting op artikelen in CODA Winkel (met uitzondering van boeken)
  • MuseumVrienden krijgen de kans om tegen een scherpe prijs een kunstwerk van een gerenommeerd kunstenaar aan te schaffen
  • MuseumVrienden worden persoonlijk uitgenodigd voor de opening van tentoonstellingen en presentaties
  • MuseumVrienden ontvangen regelmatig een nieuwsbrief

Vriendenprent door Bettina van Haaren

MuseumVrienden (dus ook nieuwe vrienden!) van CODA worden elk jaar in de gelegenheid gesteld een kunstwerk van een gerenommeerde kunstenaar te kopen. Het werk Hebungen (Verheffingen) van beeldend kunstenaar Bettina van Haaren is het Vriendenkunstwerk van 2019.

Voor de Vereniging MuseumVrienden van CODA vervaardigde Bettina van Haaren een linoleumsnede in een beperkte oplage van veertig exemplaren. De titel van dit werk – Hebungen (Verheffingen) – verwijst niet alleen naar geologische landverschuivingen en -verheffingen door natuurlijke processen zoals vulkaanuitbarstingen en aardverschuivingen, maar ook naar het verheffen van mensen.

Leden van de Vereniging MuseumVrienden van CODA betalen € 50,- voor het Vriendenkunstwerk 2018 en kunnen een prent aanschaffen door een e-mail te sturen naar info@museumvrienden-coda.nl. Niet-leden kunnen de prent kopen in CODA Winkel en betalen € 75,-. Bekijk hier alle vriendenprenten.

Vriendenprent 2019

Bettina van Haaren - Hebungen - Vriendenprent 2019

Ja! Ik word MuseumVriend van CODA!

Draagt u CODA Museum een warm hart toe, wilt u een bijdrage leveren aan uitbreiding van de collectie en wilt u profiteren van een aantal interessante kortingen en voordelen? Word dan nu lid van de Vereniging MuseumVrienden van CODA.  Dat kan schriftelijk door het aanmeldformulier te downloaden. U kunt het aanmeldformulier ook mailen naar info@museumvrienden-coda.nl.

Als u nu lid wordt kiest u bovendien een speciale Vriendenprent uit voor slechts € 25,00! Geef uw keuze door via info@museumvrienden-coda.nl. Bekijk hier alle vriendenprenten. Let op: voor Vriendenprenten van de afgelopen 5 jaar betaalt u € 50,-

Het bestuur van de Vereniging MuseumVrienden van CODA

Willemien Erkelens , voorzitter 
Antoine Joosten, penningmeester
Marjon Guljé, secretaris
Martijn Bonthond, evenementencommissie
Guus Essers, lid