CODA MuseumVrienden

CODA MuseumVrienden

Word MuseumVriend van CODA, geniet en profiteer!

CODA Museum verrast, inspireert en vertelt verhalen van en over mensen. Het is de plek voor wisselende tentoonstellingen met moderne beeldende kunst, hedendaagse sieraden van ontwerpers en kunstenaars uit binnen- en buitenland en wisselende historische presentaties over Apeldoorn en omgeving. De grootste collectie over historisch Apeldoorn vindt u tenslotte in CODA!

De Vereniging MuseumVrienden van CODA draagt CODA Museum de collectie, tentoonstellingen en activiteiten een warm hart toe. In Apeldoorn en daarbuiten zijn de leden ambassadeur van het museum. Daarnaast dragen de vrienden met hun lidmaatschap bij aan de realisatie van tentoonstellingen, educatieve projecten en randprogrammering. Zo leverden de MuseumVrienden bijvoorbeeld een financiële bijdrage waardoor CODA Museum de collectie houten ADO speelgoed, de collectie van sieraadontwerper Onno Boekhoudt en een werk van  Sjoerd Buisman kon aankopen.

Deelt u de liefde voor beeldende kunst, wilt u uw betrokkenheid tastbaar maken en profiteren van een aantal voordelen, word dan nu lid van de Vereniging MuseumVrienden van CODA! Voor slechts € 25,- (€ 12,50 voor jeugd en jongeren tot 18 jaar) bent u al lid!

Speciaal voor MuseumVrienden!

De Vereniging MuseumVrienden van CODA organiseert voor haar leden een aantal uiteenlopende activiteiten zoals lezingen, MuseumVrienden Cafés, museumbezoeken en excursies. Daarnaast profiteren MuseumVrienden van CODA van een aantal interessante kortingen en acties:

  • MuseumVrienden hebben altijd gratis toegang tot CODA Museum
  • MuseumVrienden betalen geen toeslag bij grote tentoonstellingen
  • Kinderen van leden t/m 17 jaar hebben gratis toegang
  • MuseumVrienden ontvangen 10% korting op artikelen in CODA Winkel (met uitzondering van boeken)
  • MuseumVrienden krijgen de kans om tegen een scherpe prijs een kunstwerk van een gerenommeerd kunstenaar aan te schaffen
  • MuseumVrienden worden persoonlijk uitgenodigd voor de opening van tentoonstellingen en presentaties
  • MuseumVrienden ontvangen regelmatig een nieuwsbrief

VRIENDENPRENT 2021

MuseumVrienden – dus ook nieuwe Vrienden! – van CODA worden elk jaar in de gelegenheid gesteld een kunstwerk van een gerenommeerde kunstenaar te kopen. De Vriendenprent 2021 werd ditmaal niet vervaardigd door een maar door twee kunstenaars. Theo Semeijn en René Ellenbroek vervaardigden ieder een deel van de totale oplage. Niet in samenwerking maar zelfstandig. En dat resulteerde in een bijzondere serie kunstwerken die in uitvoering verschillend zijn, maar ook raken aan de overeenkomsten en de verwantschap tussen beide kunstenaars. CODA directeur Carin Reinders ging met hen in gesprek over die overeenkomsten, verwantschap en natuurlijk deze bijzondere oplage Vriendenprenten.

De Vriendenprenten van René Ellenbroek en Theo Semeijn worden bij het eerste volgende MuseumvriendenCafé gepresenteerd in CODA. Uiteraard live en dus zodra CODA haar deuren weer geopend heeft. Kunt u niet wachten en wilt u toch alvast een prent bemachtigen? Dat kan! Maak u interesse kenbaar door te mailen naar info@museumvrienden-coda.nl.  

 

Ja! Ik word MuseumVriend van CODA!

Draagt u CODA Museum een warm hart toe, wilt u een bijdrage leveren aan uitbreiding van de collectie en wilt u profiteren van een aantal interessante kortingen en voordelen? Word dan nu lid van de Vereniging MuseumVrienden van CODA.  Dat kan schriftelijk door het aanmeldformulier te downloaden. U kunt het aanmeldformulier ook mailen naar info@museumvrienden-coda.nl.

Als u nu lid wordt kiest u bovendien een speciale Vriendenprent uit voor slechts € 25,00! Geef uw keuze door via info@museumvrienden-coda.nl. Bekijk hier alle vriendenprenten. Let op: voor Vriendenprenten van de afgelopen 5 jaar betaalt u € 50,-

Het bestuur van de Vereniging MuseumVrienden van CODA

Willemien Erkelens , voorzitter 
Antoine Joosten, penningmeester
Marjon Guljé, secretaris
Martijn Bonthond, evenementencommissie
Guus Essers, lid