CODA Cultuurhuis

CODA Cultuurhuis

Altijd welkom in CODA én online

CODA Bibliotheek, Archief, Museum, Winkel, Junior, Atelier en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch zijn (op afspraak) geopend en volgen de landelijke en regionale protocollen en richtlijnen van de overheid en het RIVM.

De aangescherpte richtlijnen hebben gevolgen voor je bezoek aan CODA en voor onze activiteitenprogrammering. Welke huisregels en richtlijnen voor een bezoek aan CODA gelden, lees je hieronder bij ‘huisregels corona’. Daar vind je ook een overzicht van de regels die wij vanaf 15 oktober hanteren voor onze activiteiten.

 

In CODA Museum ontdek je een aantal inspirerende, nieuwe tentoonstellingen zoals Fervente verzamelaarsVan heide en verre - flora en fauna door de ogen van de kunstenaar en Het huis dat nooit af is met werk van Tirzo Martha. Op onze locaties, online en op de Veluwe organiseren we activiteiten voor kleine groepen of om zelf thuis mee aan de slag te gaan. Klik hier voor een overzicht.

 

Vanwege de aangescherpte richtlijnen kunnen alleen die activiteiten doorgaan waarbij een beperkt aantal deelnemers aanwezig is én waarbij deelnemers een vaste zitplek hebben. Een overzicht van deze activiteiten vind je hier. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om activiteiten aan te bieden waarbij deelnemers rondlopen, actief bezig zijn of op moeten staan van hun plek. Om die reden komen rondleidingen en een aantal actieve workshops en interactieve activiteiten te vervallen. Je vindt deze daarom tijdelijk niet (meer) op onze website of er staat vermeld dat de activiteit is geannuleerd.

Wil je studeren in CODA? Dan is een reservering vooraf verplicht. Je kunt een studieplek reserveren via www.coda-apeldoorn.nl/studieruimte

Meer informatie

CODA Bibliotheek

arrow-large Created with Sketch.

Er geldt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd in zowel CODA Centrale Bibliotheek (150), CODA dok Zuid (20) als CODA De Maten (20). Om hier zicht op te houden, moeten bezoekers (per persoon) een mandje gebruiken. Zijn de mandjes op, dan is het maximum aantal bereikt en willen we je vragen om te wachten tot deze weer aangevuld zijn. In de bibliotheken is een looproute aangegeven en blijft 1,5 meter afstand maatgevend. Tevens adviseren wij onze bezoekers om een mondkapje te dragen wanneer ze door de publieke ruimtes lopen.

CODA werkt voor activiteiten in CODA Bibliotheek, Museum en Archief met reserveringen vooraf. Dit geldt niet voor het gebruik van de leestafels. Wil je studeren in CODA? Dan is een reservering vooraf verplicht. Je kunt hier een studieplek reserveren.

 

Op diverse plekken in de bibliotheek zijn schoonmaak- en ontsmettingsmaterialen beschikbaar. De toiletten zijn geopend. Heb je koorts en/of gezondheidsklachten, kom dan niet naar de bibliotheek.

 

Alle praktische informatie op een rij

 • CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299) is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur geopend en op donderdag van 10.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag is CODA Centrale Bibliotheek geopend van 10.00 tot 17.00 uur;
 • CODA Bibliotheek De Maten is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.30 uur, op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, op dinsdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur;
 • CODA dok Zuid is op maandag geopend van 13.00 tot 20.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur;
 • De CODA Boekenbus rijdt een aangepaste route;
 • In de CODA Boekenbus mag één persoon tegelijkertijd naar binnen. Is dat aantal bereikt, wacht dan buiten en op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Omdat de Jeugd- en Buurtbibliotheken in de scholen vooralsnog gesloten zijn, neemt de Boekenbus deze locaties mee op de aangepaste route.
 • Wil je studeren in CODA? Dan is een reservering vooraf verplicht. Je kunt een studieplek reserveren via www.coda-apeldoorn.nl/studieruimte

CODA Museum

arrow-large Created with Sketch.

In CODA Museum is een looproute aangegeven en blijft 1,5 meter afstand tot elkaar maatgevend. Tevens adviseren wij onze bezoekers om een mondkapje te dragen wanneer ze door de publieke ruimtes lopen. Het kan zijn dat kleinere ruimtes in de museumzaal toegankelijk zijn voor één of maximaal twee personen tegelijk. Als dit het geval is, staat dat bij de betreffende ruimte aangegeven. Bezoekers die mindervalide zijn, kunnen in het museum gebruikmaken van de lift.

 

CODA Museum biedt ruimte aan maximaal 150 personen tegelijkertijd. Om daar zicht op te hebben, is het vooraf online reserveren van een tijdslot en/of het kopen van een ticket verplicht. Dat geldt ook voor bezoekers die in het bezit zijn van CODA pas, CJP pas of Museumkaart. Zonder online reservering van een tijdslot vooraf, is een bezoek aan CODA Museum niet mogelijk. Dit om onnodig reizen te voorkomen wanneer bij aankomst blijkt dat de door jouw gewenste tijd niet meer beschikbaar is. 

 

Bij activiteiten anders dan een bezoek aan de tentoonstellingen in CODA Museum, geldt een maximum aantal bezoekers in één ruimte tegelijkertijd waarbij een vaste zitplaats op 1,5 meter afstand van elkaar verplicht is. CODA werkt bij deze activiteiten met reserveringen vooraf. Vooralsnog hebben er geen activiteiten plaats – zoals rondleidingen – waarbij er geen sprake is van een vaste zitplaats.

 

Heb je koorts en/of gezondheidsklachten, kom dan niet naar het museum.

 

Tijdens je bezoek

 • Geniet van onze tentoonstellingen, maar houd daarbij wel 1,5 meter afstand, zowel in als buiten het museum;
 • Vermijd (hand)contact met anderen;
 • Draag een bij voorkeur een mondkapje wanneer je door de publieke ruimtes loopt;
 • Volg altijd de richtlijnen en instructies van onze medewerkers op.

CODA Winkel

arrow-large Created with Sketch.

Je bezoek aan CODA Museum kun je combineren met een bezoek aan CODA Winkel. In CODA Winkel mogen maximaal vijf mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Om zicht te hebben op dit aantal, is het gebruik van een mandje verplicht. Tevens adviseren wij onze bezoekers om in de winkel een mondkapje te dragen.

CODA Café

arrow-large Created with Sketch.

CODA Café is conform de richtlijnen van het RIVM vanaf 15 oktober tot nader bericht gesloten.

CODA Archief & Kenniscentrum

arrow-large Created with Sketch.

CODA Archief & Kenniscentrum is uitsluitend op afspraak te bezoeken, waarbij er een maximum van twee bezoekers tegelijkertijd geldt. Een afspraak maakt u telefonisch (055-5268568) of per mail (archief@coda-apeldoorn.nl). Er kan alleen een afspraak gemaakt worden voor onderzoek dat niet digitaal uitgevoerd kan worden. Verblijven om bijvoorbeeld te werken kan niet zonder reservering. Neem gerust contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat er mogelijk is.

 • Bij het maken van een afspraak moet bekend zijn welke stukken u wilt inzien (archiefnummers, inventarisnummers of bouwvergunningnummers);
 • Bij de bevestiging van de afspraak krijgt u een begin- en eindtijd. Kort voor de begintijd kunt u zich melden bij de centrale balie in CODA. Hier wordt u doorverwezen naar CODA Archief & Kenniscentrum;
 • Uw naam, telefoonnummer en e-mailadres worden bij het maken van de afspraak genoteerd, zodat we bij veranderingen snel contact met u kunnen opnemen.

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch

arrow-large Created with Sketch.

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is uitsluitend op afspraak te bezoeken. Een afspraak voor dit bezoek kunt u aanvragen door te mailen naar info@apeldoornschebosch.nl. Na aanmelding wordt een bezoek ingepland. In het Herinneringscentrum kunnen maximaal vijf bezoekers tegelijk aanwezig zijn.

Tijdens uw bezoek

 • Wees welkom in het Herinneringscentrum maar houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten het Herinneringscentrum;

 • Blijf thuis als u één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (lichte) hoest, verhoging (tot 38 C⁰);

 • Blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts (vanaf 38 C⁰) en/of benauwdheidsklachten heeft;

 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst;

 • Schud geen handen en vermijd waar mogelijk contact met oppervlakten;

 • Draag bij voorkeur een mondkapje wanneer u door de publieke ruimtes loopt;

 • Volg altijd de aanwijzingen op van het personeel.

 

 

Online inspiratie en DIY voor thuis

Ook online vind je informatie en inspiratie uit CODA Bibliotheek, CODA Museum en CODA Archief. Met boekentips en e-books, verhalen over bijzondere werken uit de collectie en tentoonstellingen, workshops voor thuis en verhalen over het Apeldoorn van vroeger.

Vraag & antwoord openstelling

Ik wil graag naar CODA. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Dat kan! Zowel CODA Museum, Kenniscentrum & Archief, Winkel als ook de CODA vestigingen zijn geopend. De CODA Boekenbus rijdt een aangepaste route. Kijk voor onze actuele openingstijden op deze pagina, hier vind je ook de route van de Boekenbus. Er geldt een aantal huisregels die voortkomen uit de richtlijnen van het RIVM. Je leest ze hier. Heb je koorts en/of gezondheidsklachten, blijf dan thuis.

Ik wil graag studeren in CODA. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan nadat je vooraf gereserveerd hebt. Je kunt een studieplek reserveren via www.coda-apeldoorn.nl/studieruimte

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, voor bezoekers is het dragen van een mondkapje op dit moment niet verplicht, maar wel een zeer dringend advies. Wij volgen de landelijke protocollen en richtlijnen vanuit het RIVM. CODA medewerkers dragen voor jouw en onze veiligheid wel een mondkapje in de openbare, publieke ruimtes.

Moet ik van tevoren een museumticket reserveren?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, vanaf 30 september is het reserveren van een tijdslot c.q. het kopen van een ticket voorafgaand aan je bezoek verplicht, ook als je een CODA pas, Museumkaart of CJP pas hebt. Via deze link kun je een tijdslot reserveren en/of een museumticket kopen.

Ik heb geen ticket gekocht of tijd gereserveerd. Kan ik dat ter plekke doen?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat kan helaas niet. Zonder reservering van een tijdslot vooraf, is een bezoek aan CODA Museum niet mogelijk. Dit om onnodig reizen te voorkomen wanneer bij aankomst blijkt dat de door jouw gewenste tijd niet meer beschikbaar is.

Kan ik ook met een groep naar CODA Museum?

arrow-large Created with Sketch.

Dat kan, maar komen jullie niet uit hetzelfde huishouden dan geldt hiervoor een maximum van vier personen. Uiteraard geldt gedurende het bezoek dat jullie 1,5 meter afstand van elkaar en van andere bezoekers houden.

Zijn er ook rondleidingen door het museum?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, op dit moment kunnen er helaas geen rondleidingen verzorgd worden.

Gaan jullie activiteiten allemaal nog door?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, helaas niet. Er geldt een aantal beperking zoals bijvoorbeeld een vaste zitplaats, waardoor op dit moment een aantal activiteiten in CODA geen doorgang meer heeft. Wil je weten aan welke activiteiten je mee kunt doen, zowel fysiek als online, kijk dan hier.

Gelden er aangepaste regels voor jullie activiteiten?

arrow-large Created with Sketch.

Ja; zo is onder andere met ingang van 15 oktober het aantal deelnemers beperkt en mag je niet meer rondlopen tijdens een activiteit. Klik hier voor een overzicht van onze algemene huisregels en aangepaste regels voor activiteiten.

Wat zijn de openingstijden?

arrow-large Created with Sketch.

Een overzicht van onze actuele openingstijden vind je hier. Je vindt hier ook een link naar de aangepaste route en haltetijden van CODA Boekenbus.

Zijn jullie openingstijden gewijzigd?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, we zijn met ingang van 15 oktober ’s avonds tot 20.00 uur geopend. Dat geldt op donderdag voor CODA Centrale Bibliotheek, op maandag voor CODA dok Zuid en op vrijdag voor CODA De Maten.

Is CODA Archief & Kenniscentrum ook open?

arrow-large Created with Sketch.

Vanaf 30 september is CODA Archief & Kenniscentrum tijdens reguliere openingstijden uitsluitend op afspraak te bezoeken. Wilt u een afspraak maken, neem dan per mail archief@coda-apeldoorn.nl of telefonisch (055-5268568) contact op. Indien u archiefstukken wilt inzien, dient u van tevoren aan te geven welke stukken dat zijn (archief-, inventaris- of bouwvergunningnummers).

Kan ik voor alle soorten onderzoek naar CODA Archief komen?

arrow-large Created with Sketch.

Een bezoek is alleen bedoeld voor onderzoek dat niet digitaal uitgevoerd kan worden. Twijfelt u? Neem dan contact op zodat we kunnen bekijken wat er mogelijk is.

Zijn de Jeugd- en Buurtbibliotheken ook geopend?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, de JBB’s zijn tot nader bericht gesloten. Wel rijdt de CODA Boekenbus een aangepaste route waarin ook deze locaties opgenomen zijn. Kijk hier voor de route en haltetijden.

Hoeveel mensen mogen er bij CODA Centrale Bibliotheek, de Maten en dok Zuid naar binnen?

arrow-large Created with Sketch.

Er geldt met ingang van 30 september een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn. Dit aantal is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Voor CODA Centrale Bibliotheek bedraagt het maximumaantal bezoekers 150 bezoekers. Voor de Maten en dok Zuid is dat 20. Om te garanderen dat dat maximum niet overschreven wordt, wordt in alle vestigingen gebruikgemaakt van mandjes. Het gebruik van een mandje is verplicht en geldt per persoon. Zijn er geen mandjes meer, dan dien je te wachten tot deze weer aangevuld zijn. De anderhalve meter-regel blijft uiteraard van toepassing, met inachtneming van een aantal huisregels die voortkomen uit landelijke protocollen en de richtlijnen van het RIVM,

Hoeveel mensen mogen bij CODA Museum en CODA Winkel naar binnen?

arrow-large Created with Sketch.

In CODA Museum mogen maximaal 150 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en om dat aantal te waarborgen, is het vooraf reserveren van een tijdslot of het kopen van een ticket verplicht. Voor CODA Winkel geldt een maximum van 5 personen. Er gelden voor je bezoek aan zowel CODA Museum als Winkel wel een aantal huisregels die voortkomen uit de richtlijnen van het RIVM; deze zijn hier te lezen.

Ik wil graag naar CODA Café. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, dat kan niet. CODA Café is conform de richtlijnen van het RIVM vanaf 15 oktober tot nader bericht gesloten.

Rijdt de CODA Boekenbus ook?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en omdat de Jeugd- en Buurtbibliotheken vooralsnog gesloten zijn, rijdt de CODA Boekenbus tot nader bericht een aangepaste route die ook deze locaties aandoet.

Mag ik met mijn partner of kind de boekenbus in?

arrow-large Created with Sketch.

Nee, helaas mag dat vanwege het beperkt aantal vierkante meters niet. Er mag, naast de chauffeur, één persoon in de bus aanwezig zijn.

Kan ik de computers in de bibliotheek gebruiken?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Wel vragen we je zowel de computer als het toetsenbord zelf te reinigen met de daarvoor bestemde hygiënedoekjes.

Kan ik overal in CODA Centrale Bibliotheek komen?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Wel geldt een eenrichtingsroute en is de voormalige ingang bij de bibliotheek in gebruik als uitgang om zo de looproute te kunnen handhaven. Uiteraard blijft de 1,5 meter-regel overal van toepassing, zowel in als buiten CODA. Voor het gebruik van een studie- of werkplek gelden wel een aantal regels. Zo dien je je van tevoren bij de balie of medewerker bij de ingang te melden, je te registreren en een tijdvak aan te geven. Daarnaast krijg je een plaatsingsitem mee dat je bij vertrek weer dient in te leveren. Voor een bezoek aan CODA Archief dien je vooraf een afspraak te maken.

Ik wil maar één boek lenen; moet ik dan toch een mandje meenemen?

arrow-large Created with Sketch.

Ja. Het gebruik van een mandje is verplicht. Zo kunnen we toezicht houden op het maximaal aantal bezoekers dat in de bibliotheek aanwezig mag zijn. Als de mandjes op zijn, moet je even wachten tot deze weer aangevuld zijn.

Ik wil alleen boeken inleveren. Moet ik dan toch een mandje meenemen?

arrow-large Created with Sketch.

Ja. Het gebruik van een mandje is verplicht. Zo kunnen we toezicht houden op het maximaal aantal dat in de bibliotheek aanwezig mag zijn. Als de mandjes op zijn, moet je even wachten tot deze weer aangevuld zijn.

Ik wil iets kopen in CODA Winkel. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Wel geldt een maximum van vijf bezoekers en uiteraard blijft 1,5 meter afstand tot elkaar maatgevend. Daarnaast vragen we je om contactloos te betalen.

Ik wil graag naar CODA Taalhuis; kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, CODA Taalhuis is voor een deel weer op afspraak geopend. Zo kun je je aanmelden voor het inloopspreekuur, maar je kunt je vraag ook op er mail of telefoon stellen. Op deze pagina lees je hier meer over.

Ik wil graag naar Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch. Kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is op afspraak te bezoeken. Dit is aan te vragen door te mailen naar info@apeldoornschebosch.nl, waarna een afspraak wordt ingepland. In het Herinneringscentrum kunnen maximaal vier bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Meer informatie over het Herinneringscentrum leest u hier.

Moet ik me aanmelden voor activiteiten in CODA?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, aanmelden voor verschillende activiteiten is verplicht. Dit kan eenvoudig via de aanmeldknop die bij deze (binnen)activiteiten opgenomen is. Uiteraard is de 1,5 meter regel bij alle activiteiten maatgevend. Ook is een vaste zitplaats verplicht. Kijk hier voor deze en andere huisregels.

Ik wil gebruikmaken van één van de werkplekken/studieruimtes in CODA Junior; kan dat?

arrow-large Created with Sketch.

Ja, dat kan. Wel dien je je vooraf een tijdvak te reserveren. Is jouw eindtijd bereikt, dan dien je de studieruimte weer te verlaten. Uiteraard geldt op de werk- en studieplekken ook 1,5 meter afstand tot de ander.

Kan ik bijdragen met een donatie?

arrow-large Created with Sketch.

De coronacrisis raakt ons allemaal. In de cultuursector kunnen veel tentoonstellingen, optredens, evenementen en activiteiten niet doorgaan. Met een eenmalige donatie kun je CODA steunen. Met jouw bijdrage kunnen wij diverse activiteiten en services, online of in een andere vorm, blijven aanbieden. Elke bijdrage, groot of klein, is welkom. Hartelijk dank!