CODA Cultuurhuis – stap voor stap geopend

CODA Cultuurhuis – stap voor stap geopend

CODA Cultuurhuis – stap voor stap geopend

Vanaf 25 september zijn de coronamaatregelen verder versoepeld. En dat is fijn voor jou en je bezoek aan CODA! Breng je een bezoek aan CODA Museum of de Showroom van CODA ExperienceLab, dan vragen we je bij binnenkomst een registratiekaart in te vullen en te deponeren in de daarvoor bestemde box. Heb je online een kaartje voor CODA Museum gekocht, dan is dat niet nodig.

Ben je ouder dan 12 jaar en wil je meedoen aan een activiteit in CODA Museum? Dan heb je toegang tot de activiteit met een coronatoegangsbewijs (test-, vaccinatie of herstelbewijs). Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

 

Kom je studeren of de krant lezen in CODA Bibliotheek, bezoek je BoekStart, CODA Taalhuis of een inloopspreekuur, dan ben je natuurlijk van harte welkom. CODA Junior is open en kinderen kunnen naar beneden roetsjen via de Boekenbuis. Ook de Showroom en Makerspace van CODA ExperienceLab zijn geopend. Registreren of reserveren vooraf is bij een aantal activiteiten nog noodzakelijk. Indien van toepassing, dan staat dat online vermeld bij de betreffende activiteit. De CoronaCheck-app is voor deze activiteiten niet van toepassing.

 

CODA Archief & Kenniscentrum is zowel op afspraak te bezoeken als ook vrij toegankelijk. Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch is zonder afspraak of reservering vooraf te bezoeken. Het Herinneringscentrum is geopend op woensdagen en zondagen, van 10.00 tot 14.00 uur. Wel vragen we je bij binnenkomst een registratiekaart in te vullen.

 

Omdat CODA Café het coronaprotocol voor horeca volgt, werken zij vanaf zaterdag 25 september met de CoronaCheck-app en een coronatoegangsbewijs. Dat betekent dat je toegang hebt tot CODA Café met een test-, vaccinatie-, of herstelbewijs. Als je in CODA Café plaatsneemt, zal naar dat bewijs gevraagd worden. Op het terras geldt deze verplichting niet. Hoe een en ander in zijn werk gaat, lees je hier.

 

Huisregels en richtlijnen

CODA Bibliotheek

arrow-large Created with Sketch.

Voor een bezoek aan de CODA bibliotheken is geen coronatoegangsbewijs nodig en ook de 1,5 meter afstand komt te vervallen. Daarnaast heeft CODA Bibliotheek niet langer te maken met een maximumaantal bezoekers. Er is geen coronatoegangsbewijs nodig voor activiteiten en samenkomsten in de publieke ruimten van de bibliotheek, tenzij het een groter evenement betreft (voorstelling,  filmvertoning of bijvoorbeeld een concert). Voor een lezing in de bibliotheek of een inloopspreekuur is geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook zijn de gezondheidscheck of vaste zitplaatsen niet langer van toepassing. Reserveren vooraf is eerder al komen te vervallen en dat blijft ook in de nieuwe situatie (vanaf 25 september) het geval. Dit geldt ook voor een bezoek aan en activiteiten in de Makerspace van CODA ExperienceLab in CODA Centrale Bibliotheek.

 

Alle informatie op een rij:

 • Voor een activiteit in de publieke ruimte van de bibliotheek, bijvoorbeeld een lezing of een inloopspreekuur, is geen coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Er is wel een coronatoegangsbewijs nodig bij een evenement, filmvertoning, concert of voorstelling in de bibliotheek (voor iedereen ouder dan 12 jaar). Aanmelden vooraf is in dit geval niet noodzakelijk. Als een coronatoegangsbewijs voor een activiteit in de bibliotheek van toepassing is, dan staat dat uitdrukkelijk vermeld op de CODA website bij de desbetreffende activiteit;
 • Voor een bezoek aan CODA Bibliotheek en de CODA Boekenbus hoeft niet gereserveerd of geregistreerd te worden. Ook de gezondheidscheck vervalt;
 • Er is geen maximumaantal bezoekers van toepassing in de CODA Bibliotheken (inclusief de Boekenbus) en ook de 1,5 meter afstand vervalt;
 • Leerlingen uit het basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld een rondleiding in CODA Bibliotheek zonder coronatoegangsbewijs. Ook registratie, reservering, gezondheidscheck, placering en 1,5 meter afstand vervallen voor deze groepen. Er is geen limiet van toepassing op het aantal leerlingen;
 • Studeren en werken in CODA Bibliotheek mag en kan zonder reservering vooraf of registratie ter plekke. Er zit geen limiet aan je verblijfsduur;
 • Studeren in groepsverband mag zonder voorwaarden en ook de 1,5 meter-regel vervalt. Wel vragen we je rekening te houden met anderen en niet naar de bibliotheek te komen als je klachten hebt die kunnen duiden op corona;
 • CODA Centrale Bibliotheek (Vosselmanstraat 299) is geopend van maandag tot en met woensdag en op vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur, op donderdag van 10.00 tot 20.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur;
 • CODA Bibliotheek De Maten is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.30 uur, op dinsdag van 10.00 tot 17.30 uur, op vrijdag van 13.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur; 
 • CODA dok Zuid is op maandag geopend van 13.00 tot 20.30 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur;
 • De CODA Boekenbus rijdt sinds 16 augustus een nieuwe route; kijk hier voor de route en haltetijden.

CODA Museum

arrow-large Created with Sketch.

Voor een regulier bezoek aan het museum is geen coronatoegangsbewijs nodig. Je kunt CODA Museum bezoeken op basis van een online reservering of binnenlopen wanneer het je schikt. Vooraf reserveren is niet verplicht en er is geen sprake van tijdsloten. Als je je museumticket niet online gekocht hebt maar aan de balie van CODA, dan vragen we je wel in het kader van mogelijk bron- en contactonderzoek een registratiekaart in te vullen. CODA Atelier in CODA Museum is geopend en vrij toegankelijk. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de rondleidingen op zondagmiddag.

 

 • Voor een regulier bezoek aan CODA Museum (doorstroom) is geen coronatoegangsbewijs nodig;
 • Je kunt CODA Museum bezoeken zonder reservering vooraf. Vanaf 25 september vervallen alle beperkende maatregelen zoals een maximumaantal bezoekers en de verplichte 1,5 meter afstand;
 • Voor een bezoek aan een opening, ontmoeting met kunstenaars, lezing, concert, debat of (film)voorstelling (verblijf) in CODA Museum geldt toegang op basis van een coronatoegangsbewijs en registratie of aanmelding. Op de dag van de betreffende activiteit wordt je legitimatiebewijs, coronatoegangsbewijs en aanmelding/registratie gecontroleerd.

 

Samenvattend: voor een regulier bezoek aan CODA Museum is geen coronatoegangsbewijs nodig. Voor deelname aan (geplaceerde en ongeplaceerde) evenementen (verblijf) in CODA Museum zijn een coronatoegangsbewijs, registratie en gezondheidscheck verplicht.

CODA Winkel

arrow-large Created with Sketch.

Je kunt je bezoek aan de bibliotheek of het museum combineren met een bezoek aan CODA Winkel. Hier zijn vanaf 25 september geen beperkende maatregelen meer van kracht.

CODA Café

arrow-large Created with Sketch.

Vanaf zaterdag 25 september gelden de wijzigingen in het horecaprotocol ook voor CODA Café. Dat betekent dat je toegang hebt tot CODA Café op basis van een coronatoegangsbewijs. Als je aan tafel plaatsneemt, zal een medewerker vragen naar zowel een coronatoegangsbewijs als een geldig legitimatiebewijs. Dit geldt niet voor afhalen en plaatsnemen op het terras. Dat kan zonder coronatoegangsbewijs. CODA Café is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 11.00 tot 17.00 uur.

CODA Archief & Kenniscentrum

arrow-large Created with Sketch.

De beperkende maatregelen voor CODA Archief & Kenniscentrum komen te vervallen. CODA Archief & Kenniscentrum is vrij toegankelijk, maar het is aan te raden om een afspraak te maken via archief@coda-apeldoorn.nl of 055-5268568. CODA Archief is geopend van dinsdag tot en met donderdag, van 10.00 tot 17.30 uur.

CODA ExperienceLab

arrow-large Created with Sketch.

De Showroom in CODA Museum en de Makerspace (openingstijden op basis van activiteiten die op dat moment plaatshebben) in CODA Bibliotheek zijn geopend. Reservering vooraf is niet nodig. De regels en richtlijnen die van toepassing zijn voor de ExperienceLab Showroom vind je in de bovenstaande uitklapmenu's onder 'CODA  Museum' en wat geldt in de ExperienceLab Makerspace lees je onder 'CODA Bibliotheek'.

Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch

arrow-large Created with Sketch.

De beperkende maatregelen voor een bezoek aan Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch vervallen vanaf 25 september. Dat betekent dat het Herinneringscentrum op woensdag en zondag te bezoeken is van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie over het Herinneringcentrum vind je hier.

Online inspiratie en DIY voor thuis

Ook online vind je informatie en inspiratie uit CODA Bibliotheek, CODA Museum en CODA Archief. Met boekentips en e-books, verhalen over bijzondere werken uit de collectie en tentoonstellingen, workshops voor thuis en verhalen over het Apeldoorn van vroeger.