Hulp nodig bij donorregistratie?

Iedereen van 18 jaar of ouder die in een Nederlandse gemeente ingeschreven staat, wordt opgenomen in het Donorregister. Hierin geef je aan of je wel of geen toestemming geeft voor orgaan- of weefseldonatie. Voor veel mensen is dit een lastige keus; CODA helpt daar graag bij.

 

Voordat je je keus vastlegt, kun je in een oefenomgeving kijken welke opties er zijn. Zo kun je er alvast over nadenken of dit met familie of vrienden bespreken. Op https://service.digisterker.nl/donor/ zie je welke keuzes er zijn en hoe je deze kunt aangeven. Daarnaast staat op www.hoewerktorgaandonatie.nl een filmpje waarin stap-voor-stap uitgelegd wordt hoe je jouw gegevens kunt invullen.

 

Meer over deze nieuwe wet en over de keuzes die er zijn, is ook te lezen in een folder. Deze is gratis af te halen in CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid en CODA De Maten. De folder is er ook in Arabisch, Turks en Pools.

 

Via CODA Taalhuis worden in september ook inloopspreekuren georganiseerd; afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM is dit in CODA Centrale Bibliotheek, online of telefonisch. We informeren je hierover via onze website en onze social media kanalen.

 

Wanneer je je keus hebt gemaakt, kun je deze vastleggen via https://www.donorregister.nl/ Daar vind je ook uitleg en de meestgestelde vragen en antwoorden.