Allemaal op ons eigen eiland?

Kunstenaar Tirzo Martha komt oorspronkelijk van Curaçao, een eiland. Op dit moment bevinden wij ons eigenlijk allemaal op een eiland, het eiland van ‘social distancing’ en van noodgedwongen afstand houden. Maar ook vóór corona zaten veel mensen al op een eiland: het eiland van social media, hun eigen bubbel in de virtuele wereld waarin ze vooral online contact met elkaar hebben. 

Eilandverhalen: het eiland dat nooit af is

In CODA Atelier vind je een eiland waar we samen aan gaan bouwen. Eerst is dit eiland nog zo goed als leeg, maar gedurende de looptijd van deze tentoonstelling wordt dit eiland steeds voller – en zo gaat het zijn eigen verhaal vertellen. 

Bouw mee!

Wil je hieraan meebouwen, neem dan een voorwerp van thuis mee dat (voor jou) iets vertelt over de tijd waarin we nu leven. Een voorwerp dat laat zien hoe jij deze periode beleeft bijvoorbeeld. Denk hierbij aan iets dat je anders misschien zou weggooien of aan een voorwerp dat je eens op een andere manier wilt toepassen of recyclen. In het Eilandjournaal dat erbij ligt, kun je vervolgens opschrijven waarom je voor dit voorwerp gekozen hebt en wat jouw verhaal daarbij is.