Een duurzame en toegankelijke toekomst

CODA verbouwt!

Bij CODA worden gefaseerd verschillende werkzaamheden uitgevoerd. De wensen van onze bezoekers omtrent toegankelijkheid, faciliteiten en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen staan centraal bij de verbouwing van CODA. Een belangrijk onderdeel was het creëren van één centrale ingang. De centrale ingang, het vernieuwde CODA Café en de museumwinkel werden op 28 juni 2019 geopend. 

Op deze pagina houden we je graag op de hoogte van de verbouwing van CODA. Hier lees je voortdurend over het traject omtrent alle lopende bouwprojecten; van planning tot achtergrondinformatie over de werkzaamheden.

FAQ

Waar vind ik de leesvoorzieningen uit het voormalig CODA Café?

arrow-large Created with Sketch.

Met de verbouwing zijn de leestafels met kranten en tijdschriften verhuisd naar het vernieuwde CODA Café (aan de linkerzijde in de centrale entree).

Waar kan ik gebruik maken van de leesvoorzieningen zonder consumptieplicht?

arrow-large Created with Sketch.

Omdat bezoekers van CODA Café verplicht zijn een consumptie te bestellen, hebben wij ook een plek binnen CODA ingericht waar dit niet van toepassing is en toch iedereen zijn of haar tijdschrift of krant kan lezen. Dit is bij de ingang van de bibliotheek (direct aan de rechterzijde als u de bibliotheek betreedt vanaf de centrale balie). Deze oplossing is echter tijdelijk van aard. Momenteel zitten wij in een transitieproces waarbinnen eerst de centrale entree, CODA Café en CODA Winkel zijn verbouwd en momenteel de volgende fase van start gaat waarin onder andere de herinrichting van CODA Centrale Bibliotheek plaatsvindt. Een belangrijk onderdeel van deze herinrichting is het creëren van een uitnodigende leeszaal; een huiskamer in het cultuurhuis van de stad waar iedereen terecht kan om onder andere de gratis tijdschriften en kranten te lezen die momenteel ook in CODA Café en de tijdelijke leeszaal in CODA Centrale Bibliotheek worden aangeboden.

Zijn alle tijdschriften en kranten beschikbaar in de (extra) leesvoorziening in de bibliotheek?

arrow-large Created with Sketch.

De tijdelijke leeszaal (zie bovenstaande FAQ voor toelichting over deze tijdelijke situatie) in de bibliotheek wordt dagelijks grondig aangevuld en momenteel zijn hier 2/3 van alle tijdschriften en kranten beschikbaar gesteld. Ook kunnen de bladen aanwezig in CODA Café worden meegenomen naar deze ruimte om daar gebruik te maken van onze leesvoorzieningen.

Afstand nieuwe entree naar inname- en uitleenautomaten / ik ben slecht ter been

arrow-large Created with Sketch.

Later dit jaar gaan we beginnen met de herinrichting van de centrale bibliotheek en dan worden ook de inname- en uitleenautomaten verplaatst. Dit proces kunnen wij helaas niet vervroegen in verband met het verleggen van diverse elektronica en het creëren van de ruimtes die achter de inname-automaat aanwezig moeten zijn.

Ben je slecht ter been? Wij assisteren je graag, bijvoorbeeld door gebruikmaking van de bij CODA aanwezige rolstoelen.

Waar kunnen bezoekers van CODA hun fietsen parkeren?

arrow-large Created with Sketch.

Er zijn twee plaatsen aan de voorzijde van CODA waar fietsen (onbewaakt) kunnen worden neergezet: voor de oude entree van CODA Bibliotheek en voor de oude entree van CODA Museum. Er zijn na de verbouwing bij CODA evenveel parkeerplekken voor fietsen als voor de verbouwing. Er is daarnaast een bewaakte, gratis fietsenstalling In het ACEC gebouw, gelegen direct achter CODA. Omdat bezoekers wel geneigd zijn om hun fietsen direct voor de nieuwe entree te plaatsen, en niet in de daarvoor bestemde bestaande fietsenstallingen bij CODA, worden er bij de entree extra bordjes geplaatst om bezoekers erop te attenderen waar men de fietsen wel kan plaatsen.

Staan jouw vraag en antwoord hier niet tussen?

arrow-large Created with Sketch.

Heb je een vraag, suggestie, aanmoediging of klacht die gaat over de verbouwing van CODA? Klik hier voor het contactformulier.

CODA verbouwt!

11.06.2018

Start installatie zonnepanelen

Medio juni werd gestart met de installatie van zonnepanelen. We streven naar een klimaatneutraal CODA, in lijn met de groene gedachtegang van de gemeente Apeldoorn om een duurzame stad voorop te stellen.

29.10.2018

Start bouwwerkzaamheden

Vanaf 29 oktober 2018 starten de bouwwerkzaamheden t.b.v. de realisatie van de nieuwe centrale entree voor museum, bibliotheek en archief.

03.12.2018

Verwijderen tussenvloer

Op maandag 3 december wordt gestart met het verwijderen van de tussenvloer in het voormalige kenniscentrum. De betonnen vloer moet weg om ruimte te maken voor het nieuwe CODA Café dat op deze plek gerealiseerd wordt.

21.12.2018

Beton storten

Op vrijdag 21 december is de betonvloer voor de nieuwe centrale entree van CODA gerealiseerd.

07.01.2019

CODA de Verdieping wordt verwijderd

In januari wordt het laatste gedeelte van CODA de Verdieping (het verbindingsstuk tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek) verwijderd.

14.01.2019 - 28.06.2019

Vernieuwen riolering

Tussen 14 en 31 januari wordt de Vosselmanstraat gedeeltelijk opengebroken om de riolering te vernieuwen. De rijbaan van de Vosselmanstraat wordt tijdelijk versmald, maar blijft toegankelijk.

08.04.2019

Installatie dak

Begin april is gestart met de voorbereidingen voor plaatsing van het dak boven de nieuwe centrale entree.

24.04.2019

Installatie poort

Eind april is gestart met de installatie van de poort voor de nieuwe centrale entree van CODA.

28.06.2019 - 28.06.2019

Openingshandeling

CODA directeur Carin Reinders en wethouder Detlev Cziesso knippen het lint door: de nieuwe entree, het café en de museumwinkel van CODA zijn geopend!

28.06.2019 - 28.06.2019

Opening nieuwe centrale entree

De nieuwe centrale entree van CODA, de museumwinkel en CODA Café worden geopend door wethouder Detlev Cziesso!

Nieuwe entree CODA in gebruik

Dé plek waar museum, archief en bibliotheek samen komen. 

Verderop in 2020

We verbeteren de routing voor mindervaliden, leveren het Kenniscentrum op, starten met de herinrichting van CODA Centrale Bibliotheek en realiseren CODA Experience Lab.