Een duurzame en toegankelijke toekomst

CODA verbouwt! Van juni 2018 tot eind 2019 worden er bij CODA diverse werkzaamheden uitgevoerd. De wensen van onze bezoekers omtrent toegankelijkheid en faciliteiten en de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam ondernemen zijn hiervoor het uitgangspunt. CODA Museum, CODA Centrale Bibliotheek en CODA Archief bestaan - in de huidige vorm - ruim 16 jaar. Een periode waarin mogelijkheden en bovendien de behoefte is ontstaan om verbeteringen door te voeren die van belang zijn voor onze bezoekers. We streven bovendien naar een klimaatneutraal CODA, in lijn met de wens en groene gedachtegang van de gemeente Apeldoorn (tevens opdrachtgever) om een duurzame stad voorop te stellen.  We installeren onder andere zonnepanelen, creëren één centrale ingang en verbeteren de routing voor mindervaliden.

Op deze pagina houden we je graag op de hoogte van de verbouwing van CODA. Hier lees je voortdurend over het traject omtrent alle lopende bouwprojecten; van planning tot achtergrondinformatie over de werkzaamheden.

Tijdlijn verbouwing

11.06.2018

Start installatie zonnepanelen

Medio juni werd gestart met de installatie van zonnepanelen. We streven naar een klimaatneutraal CODA, in lijn met de groene gedachtegang van de gemeente Apeldoorn om een duurzame stad voorop te stellen.

29.10.2018

Start bouwwerkzaamheden

Vanaf 29 oktober 2018 starten de bouwwerkzaamheden t.b.v. de realisatie van de nieuwe centrale entree voor museum, bibliotheek en archief.

05.11.2018

CODA de Verdieping niet meer toegankelijk

Vanaf maandag 5 november is CODA de Verdieping, de verbinding tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek niet meer toegankelijk. We hebben een route voor je uitgestippeld, zodat je weet hoe je van CODA Centrale Bibliotheek naar CODA Museum kunt.

19.11.2018

CODA de Verdieping wordt verwijderd

Vanaf maandag 19 november wordt de Verdieping, het verbindingsstuk tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek machinaal verwijderd.

03.12.2018

Verwijderen tussenvloer

Op maandag 3 december wordt gestart met het verwijderen van de tussenvloer in het voormalige kenniscentrum. De betonnen vloer moet weg om ruimte te maken voor het nieuwe CODA Café dat op deze plek gerealiseerd wordt.

Oplevering nieuwe centrale entree

In het voorjaar van 2019 verwachten we de nieuwe centrale entree op te leveren. Een plek waar museum, archief en bibliotheek samenkomen. Ook volgt de verplaatsing en herinrichting van CODA Café.

Verderop in 2019

We verbeteren de routing voor mindervaliden, leveren het Kenniscentrum op, starten met de herinrichting van CODA Centrale Bibliotheek en realiseren CODA Experience Lab.