Een duurzame en toegankelijke toekomst

Na de herinrichting en verbouwing van de entree in 2019 is CODA Centrale Bibliotheek aan de beurt. Hier werken we - tot begin 2024 - aan een open, transparante plek waar je niet alleen van harte welkom bent maar je je ook welkom voelt. Of je nu komt studeren, een bezoek brengt aan het Taalhuis, op ontdekkingsreis gaat in CODA Junior of je boeken komt inleveren en lenen. Tijdens deze herinrichting wordt ook het Erfgoedhuis op de begane grond van CODA Bibliotheek gerealiseerd; een centrale plek voor alle erfgoedorganisaties en CODA Archief, met ruimte om te werken, te onderzoeken en exposities te bekijken.

Om overlast en sluiting te voorkomen worden de werkzaamheden in CODA Centrale Bibliotheek gefaseerd uitgevoerd. Dat betekent echter niet dat verbouwen zonder hinder verloopt. Op verschillende momenten en op verschillende plekken zullen werkzaamheden te zien en te horen zijn. De verwachte overlast buiten de bibliotheek is minimaal, de werkzaamheden vinden vooral binnen plaats.

CODA verbouwt!

01.05.2023

Start herinrichting CODA Centrale Bibliotheek

Vanaf begin mei tot eind 2023 wordt CODA Centrale Bibliotheek in fases verbouwd. Hierdoor kan er op verschillende momenten sprake zijn van geluidsoverlast. De lift achterin de bibliotheek is daarnaast hierdoor niet altijd in gebruik. Als je gebruik wilt maken van de lift dan kun je een van onze klantenservicemedewerkers aanspreken in de bibliotheek.  

08.05.2023

Sloop toiletruimtes

Maandag 8 mei is gestart met het slopen van de toiletruimtes in de kelder. Er zijn schotten geplaatst om de overlast te beperken. Ook is deze week de klantenservicebalie verplaatst naar de ingang van de bibliotheek op de begane grond. Vanaf maandag 22 mei beginnen de werkzaamheden in de achterste helft van de bibliotheek op de begane grond, deze duren naar verwachting tot eind juli. 

07.06.2023

Sloopwerkzaamheden

De sloopwerkzaamheden op de begane grond zijn bijna ten einde, vanaf eind juni zal de (geluids)overlast afnemen. Verschillende muren zijn gesloopt en de sprinklerleiding is aangepast. Buiten zijn extra bouwhekken geplaatst ter hoogte van de oude ingang van de bibliotheek.

06.07.2023

Tijdelijke boekenkasten

Inmiddels is CODA Centrale Bibliotheek op de begane grond gestart met de opbouwfase. Dat betekent onder andere dat deze week de nieuwe vloer gestort wordt. Ook wordt deze week een begin gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden voor de tweede fase van de verbouwing. De oude boekenkasten op de eerste etage worden gedemonteerd en de boeken worden tijdelijk in verrijdbare kasten geplaatst. In de zomervakantie wordt het eerste deel van de verbouwing afgerond.

08.09.2023

Ingang tijdelijk verplaatst

Vanwege de herinrichting van CODA Bibliotheek is de ingang tijdelijk verplaatst naar de andere zijde van het CODA gebouw (hoek Nieuwstraat-Vosselmanstraat). Je kunt gebruikmaken van de voormalige bibliotheekingang. De Boekenbuis is vanwege de herinrichting en de werkzaamheden die daarbij horen tijdelijk gesloten. Maar CODA Junior is via de trappen goed bereikbaar.

27.12.2023

Glijbaan weer open!

De glijbaan is CODA Centrale Bibliotheek is weer open! Bij de ingang ontdek je een gloednieuw kunstwerk gemaakt door Guido Nieuwendijk.