CODA x Nintendo

CODA x Nintendo

Nintendo (1889, Japan)

In 2018 bracht Nintendo (1889, Japan) de serie Nintendo Labo uit. Bekend geworden met videogames en spelcomputers zoals de NES, Game Boy en de Switch verschenen er van Nintendo opeens zelfbouwpakketten van… karton! Het idee van de Labo-reeks is dat zogenaamde Toy-Con worden gemaakt van het karton die gecombineerd kunnen worden met de Nintendo Switch spelcomputer. Met de Toy-Con kunnen dan bijvoorbeeld spelletjes worden gespeeld of muziek worden gemaakt, maar je kunt zelf ook nieuwe manieren uitvinden om met de Toy-Con te spelen. Handvaardigheid en digitale vaardigheden gaan hand-in-hand. Zelf ontdekken wat er allemaal mogelijk is met Nintendo Labo tijdens CODA Paper Art? Dat kan! Bijvoorbeeld in CODA PaperLab of CODA Junior. Voor scholen is er een educatief programma.

Website: www.nintendo.nl | Instagram: @nintendonl

In 2018, Nintendo released the series Nintendo Labo. Suddenly the manufacturer of famous video games, game consoles and the Switch, produced Nintendo do-it-yourself kits made from… cardboard! The idea behind the Labo series is that so-called Toy-Con are made of the cardboard and that these can be combined with the Nintendo Switch game console. You can play games or make music with the Toy-Con, but also find new ways to play with them. Handicraft and digital skills go hand in hand.

Over Nintendo Labo

arrow-large Created with Sketch.

Nintendo Labo is een lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch*-systeem bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie om leuke doe-het-zelf-creaties te maken van karton, om vervolgens je creaties tot leven te wekken met verschillende games en te ontdekken hoe Nintendo Labo werkt. Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar: het Nintendo Labo: mixpakket, het Nintendo Labo: robotpakket, het Nintendo Labo: voertuigenpakket en het onlangs uitgebrachte Nintendo Labo: VR-pakket.

Ga voor meer informatie over Nintendo Labo naar nintendolabo.nl, of bekijk de overzichtstrailer op het officiële YouTube-kanaal van Nintendo Nederland.

Over Nintendo

arrow-large Created with Sketch.

Nintendo Co., Ltd., of Kyoto, Japan, is de wereldwijde pionier op het gebied van interactief entertainment. Nintendo produceert en distribueert de hardware en software voor diverse spelsystemen, waaronder de Nintendo Switch™ en de Nintendo 3DS™-familie. Sinds 1983, heeft Nintendo wereldwijd meer dan 4,7 miljard videogames en meer dan 740 miljoen stuks hardware verkocht, inclusief de Nintendo Switch™ en de systemen van de Nintendo 3DS™-familie waaronder New Nintendo 3DS™, New Nintendo 3DS XL™, Nintendo 3DS™, Nintendo 3DS XL™, Nintendo 2DS™, maar ook de systemen Nintendo DS™, Nintendo DSi™ en Nintendo DSi XL™, Game Boy™, Game Boy Advance™, Super NES™, Nintendo 64™, Nintendo GameCube™, Wii™ en Wii U™- systemen. Daarnaast creëerde Nintendo wereldberoemde iconen als Mario™, Donkey Kong™, Metroid™, Zelda™ en Pokémon™. Nintendo of Europe is een volwaardige dochteronderneming, sinds 1990 gevestigd in Duitsland, en functioneert als hoofdkantoor voor Nintendo’s activiteiten in Europa.

Nintendo websites/Social Media

arrow-large Created with Sketch.

Nintendo

Nintendo

Nintendo

Nintendo

Nintendo

Nintendo