RUW & RAUW

RUW & RAUW

Vergelijken als een kunstenaar

Kunst mogen we meestal niet aanraken, maar onze kennis over dat wat ruw, zacht, glad of hard aan zou moeten voelen, zorgt ervoor dat ook die prachtige pastelvogel voor onze ogen tot leven komt. Wanneer we iets zien weten we dus eigenlijk gelijk al hoe het zou moeten aanvoelen. Een gladde beuk voelt anders dan een ruwe eik en het zand van een rul bosweggetje voelt anders dan een fietspad gemaakt van schelpen. 

 

Zoek naar ‘structuren’ op de route en zoom (iets) in met je (smartphone) camera. Leg bijvoorbeeld verschillende soorten boomschors vast op zo’n manier dat de kijker het ‘gevoel’ van de structuur kan herkennen op beeld. Zoek ook naar bomen waar door vorm, vergroeiingen en knoesten een spel van structuren ontstaat – een object in de natuur kan door de jaren heen een gedaante aannemen als een heus ‘kunstwerk’ op zichzelf. 

 

Heb je onderweg een pracht van een boom ontdekt met een bijzondere structuur of vorm die je vast hebt kunnen leggen op beeld? En wil je deze met ons delen zodat wij hem – onder vermelding van jouw naam – hier kunnen delen ter inspiratie voor anderen? Stuur je foto in via onderstaand formulier.

Voorbeelden

Glad en ruw ineen

Hard en zacht

Knoesten en schors

Natuurkunstwerk 1

Natuurkunstwerk 2

Ruw en glad

Verschillende structuren