Kunsteducatie

Kunsteducatie

CODA Museum

CODA programmeert een breed scala aan tentoonstellingen met werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Bij de meeste tentoonstellingen worden doe- en maakboekjes ontwikkeld boordevol creatieve opdrachten voor thuis, in de klas of om in CODA Atelier uit te voeren.

Iedereen is kunstenaar
Hieronder vind je inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Experimenteren
Download onze doe- en maakboekjes. Deze boekjes zijn voor iedereen beschikbaar om te experimenteren en om je eigen creativiteit op allerlei manieren te ontdekken. Ook leerkrachten kunnen deze boekjes gebruiken voor de beeldende vakken in de klas.

Wil je met je klas naar CODA Museum komen?

CODA Educatie ontwikkelt diverse educatieprogramma’s voor uiteenlopende niveaus bij de tentoonstellingen. De leerlingen worden ontvangen en begeleid door onze CODA-docenten die ze met activerende opdrachten uitdagen om te kijken, filosoferen, experimenteren, vragen te stellen en te praten over kunst. Ook maken ze een creatieve opdracht in CODA Atelier. Bij een aantal tentoonstellingen is een CODA combinatiebezoek mogelijk. Dan breng je niet alleen bezoek aan CODA Museum maar bijvoorbeeld ook aan CODA ExperienceLab.

Doelgroep: kunst - groep 6 t/m 8
Aantal leerlingen: maximaal 30 leerlingen
Tijdsduur: circa 90 minuten (incl. jassen/tassen)
Begeleiding: 2 CODA docenten, minimaal twee begeleiders vanuit school
Kosten: € 105,- per groep
Reserveren: twee weken vooraf via educatie@coda-apeldoorn.nl 

 

CODA brengt de kunst naar je toe!

Als bezoek aan het museum of tentoonstelling niet mogelijk is, kun je kiezen voor een gastles - door een CODA-docent - in de klas. Denk aan een les over papierkunst, over objecten uit de vaste collectiepresentatie op De Verdieping of gericht op de tentoonstellingen (in overleg).

Doelgroep: kunst - groep 6 t/m 8
Aantal leerlingen: maximaal 30 leerlingen
Tijdsduur: circa 90 minuten
Begeleiding: 2 CODA docenten, minimaal twee begeleiders vanuit school
Kosten: € 105,- per groep
Reserveren: twee weken vooraf via educatie@coda-apeldoorn.nl