Verhalenvangers

Verhalenvangers

Hoe goed ken jij jouw buurt?

Hoe goed ken jij jouw buurt? Weet je wie er naast je wonen en praat je weleens met de mensen op de hoek? Tijdens de CODA Taalhuiscursus Verhalenvangers leerden deelnemers in drie weken meer over Apeldoorn en hun buren. Door foto’s te maken en samen verhalen te schrijven vertelden ze de buitenwereld over hun eigen buurt. De verhalen en foto's zijn uiteindelijk gebundeld in een tentoonstelling die tijdens Apeldoorn Fotostad te bezoeken was. Bovendien werd er een open inloop georganiseerd waar deelnemers samen aan de slag gingen met het eigen maken van het Nederlands aan de hand van wisselende thema’s en invalshoeken.

Mede mogelijk gemaakt door

Verhalenvangers is een project van CODA, CLC/Inburgering Apeldoorn en Apeldoorn Fotostad en is bedoeld voor volwassenen (vanaf 18 jaar) die Nederlands als tweede taal leren of een taalachterstand hebben.

CODA Taalhuis werkt nauw samen met  partners als Aventus, CLC/Inburgering Apeldoorn, Centrum voor Jeugd en Gezing, Doomijn Kinderopvang, Leren en werkenopenbare basisschool SpitsbergenStichting Da CapoStichting Lezen & SchrijvenStimenzTopTaalUWVVluchtelingenwerk Oost Nederland, de gemeente Apeldoorn, Netwerk moedige mensen en Stichting Leergeld.