Schilderij van het Jaar 2015

van
13.03.2016
t/m
24.04.2016

Schilderij van het Jaar 2015

Schilderij van het Jaar

De tentoonstelling Schilderij van het jaar 2015 in CODA Museum toont een selectie van de mooiste schilderijen uit België en Nederland die ingezonden werden voor de wedstrijd Schilderij van het Jaar 2015. Hieruit hebben de vakjury’s uit België en Nederland per land vijftien finalisten geselecteerd. De Nederlandse winnaar is Rosa Boomsma met Center of attention II, in België viel de keus op Caroline van der Wegen met Familie Faes 1919. Beiden ontvangen ieder € 2015,-.

Zestig werken uit Nederland en België

In de tentoonstelling Schilderij van het jaar 2015 bewondert u vijftien finalisten uit Nederland en vijftien uit België. Daar bovenop worden nog tien Belgische en twintig Nederlandse werken speciaal voor de tentoonstelling geselecteerd.

De winnaars van Nederland en België

De winnaars van Schilderij van het Jaar zijn bekend! In totaal zijn er 15 Nederlandse en 15 Belgische finalisten geselecteerd wiens werken allemaal te zien zullen zijn bij de tentoonstelling Schilderij van het Jaar 2015 in CODA.

De Belgische winnaar van Schilderij van het Jaar 2015 is Caroline van der Wegen met ‘Familie Faes 1919’. De tweede prijs gaat naar Debora Missoorten met ‘Do you think it would be nice to invite a lonesome stranger for dinner?'. En de derde plaats is voor Hildegarde Handsaeme met ‘Le pied connecté’.

De Nederlandse winnaar is Rosa Boomsma met 'Center of attention II', de tweede plaats gaat naar Richard van der Kamp met 'Flatgebouw 12' en de derde plaats is voor Sierk van Meeuwen met 'De val'.

Rosa Boomsma - 'Center of attention II'

Caroline van der Wegen - 'Familie Faes 1919'