Animalia – verzameling van pracht & pastel

van
19.01.2020
t/m
30.08.2020

Animalia – verzameling van pracht & pastel

Animalia

CODA Museum opent haar deuren conform de richtlijnen van het RIVM. Uitgebreide informatie over een museumbezoek vind je hier

Tentoonstelling verlengd t/m 30 augustus.

Al eeuwenlang vinden wij de natuur fascinerend. Niet alleen om er in aanwezig te zijn, maar ook om te kijken, onderzoeken en verzamelen. Flora en fauna dienen al eeuwenlang als inspiratie voor vele kunstenaars. Van schilderijen met groene vergezichten tot taxidermie en de vele verhalen die de natuur brengt in boeken voor jong en oud. De natuur is een vertrekpunt om in de huid der dingen te kruipen, van vogel tot nachtvlinder, van paradijsvogel tot pauw.

De kunstenaars in de tentoonstelling Animalia leggen de schoonheid vast van de dierenwereld in verstilling; ontdek vele details die normaal aan het oog voorbij gaan.

Verzameling van pracht & pastel

Animalia - verzameling van pracht & pastel  toont werk van beeldend kunstenaar Roos Holleman. Gebalgde vogels, motten, maar ook  bijvoorbeeld kunstvliegen: om natuurlijke verschijningen daadwerkelijk te leren kennen is het nodig ze eerst nauwkeurig te aanschouwen en vast te leggen. Haar onderwerpen vindt ze in natuurhistorische en etnografische musea, maar ook in digitale verzamelingen.

 

Kunstenaarsduo Idiots (Afke Golsteijn en Floris Bakker) is met diverse objecten vertegenwoordigd in de CODA collectie. De tentoonstelling laat verschillende sprookjesachtige sculpturen zien van opgezette dieren die zijn versierd met kralen, glas en textiel en zo van andere betekenissen zijn voorzien. De fabelachtige dieren houden de moderne mens een spiegel voor en zetten aan tot nadenken over schoonheid, vergankelijkheid en kwetsbaarheid.

 

 

Een zwaan als kunstwerk

Maakopdracht voor thuis |  voor kinderen van 7+ (en ouders)

In de tentoonstelling Animalia in CODA Museum is een heel bijzonder kunstwerk te zien.

Wil je zelf ook een zwaan kunstwerk maken, maar dan van papier?
En vind je het leuk om een verhaal te lezen over deze mooie dieren?

Download de opdracht en ga samen aan de slag!