Stops op de route

Open Monumentendagen

Tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendagen 2021 openen letterlijk en figuurlijk de deuren van monumenten voor iedereen! Dit jaar worden deze gehouden op 11 en 12 september. Het landelijke thema Mijn monument is jouw monument is een vrije vertaling van Mi casa es su casa. Afhankelijk van de mogelijkheden omtrent corona wordt een programma samengesteld met een route langs de monumenten in en om Apeldoorn.

Lees meer >

Grote Verhaal van Apeldoorn

Samen met achttien erfgoedpartners, verenigd in het Erfgoed Platform Apeldoorn, realiseert CODA Het Grote Verhaal van Apeldoorn. Het vertelt de geschiedenis van de gemeente: historische gebeurtenissen, ontwikkelingen, personen, voorwerpen en locaties komen samen. De input daarvoor wordt gegenereerd door het publiek. Bekijk hier alvast het kinderboek Lang geleden in Apeldoorn, onderdeel van dit programma.

Lees meer >

Buitenmuseum Apenheul

In 2021 is het 50 jaar geleden dat de Apenheul in Apeldoorn geopend werd. In de binnenstad is jaarlijks met het Buitenmuseum een verzameling beelden en verhalen te vinden die meer vertellen over een specifiek thema. Momenteel is dat het thema vrijheid, binnenkort vind je hier meer informatie over het ontstaan, de geschiedenis en toekomstplannen van de Apenheul. Naast de tentoonstelling worden in de binnenstad en bij de deelnemende organisaties activiteiten georganiseerd. 

Lees meer >

CODA Archief

CODA Archief is het geheugen van de stad en regio. Met een beeldbank en collectie rijk aan objecten, foto’s en documenten, een digitaal en fysiek kenniscentrum, erfgoedpresentaties in CODA en de openbare ruimte en een interactief activiteitenprogramma in bibliotheek, museum en ExperienceLab. CODA Archief is hiermee de plek om te ontdekken op het gebied van de Apeldoornse geschiedenis.

Lees meer >