Tekenchallenge 'Bij mij thuis'

Tekenchallenge 'Bij mij thuis'

Voor kinderen en volwassenen

Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is 'Bij mij thuis'. Met een tekenchallenge voor kinderen en volwassenen dagen we je graag uit dit thema tot leven te laten komen op papier. En daarmee win je ook nog eens mooie prijzen! CODA nodigt je in de aanloop naar de Kinderboekenweek uit om mee te doen aan een deze challenge. Teken de haard, eettafel, kat, hond of hamster, je uitzicht uit het raam, het (voetbal)perkje in de buurt of gewoonweg de plek in huis waar je het fijn vindt om te zijn. Of hangt er iets aan de muur dat al jaren in de familie is of een mooi portret? Teken het na of maak een eigen variatie.  

Met je inzending maak je in de categorie 13+ kans op € 150,- prijzengeld (zowel bij de juryprijs als publieksprijs). Voor kinderen t/m 12 jaar is er een creatief maakpakket t.w.v. € 50,- te winnen (zowel bij de juryprijs als publieksprijs) dat beschikbaar wordt gesteld door het Royal Talens Experience Centre. Het werk van de winnaars wordt bovendien tentoongesteld in CODA. Werk inzenden kan via onderstaand formulier t/m 1 oktober. 

Formulier is gesloten 

De challenge

 • De tekenchallenge is gesplitst in twee categorieën: kinderen t/m 12 jaar en jongeren en volwassenen vanaf 13 jaar.

 • Dat wat je in tekent is helemaal vrij, zolang het maar een tekening op papier betreft in maximaal A3-formaat en je inspiratiebron in of om je thuisomgeving ligt.  

 • Je maakt een foto (of scan) van je tekening en zendt deze in via onderstaand formulier. De foto’s van de tekening worden beoordeeld door een jury.  

 • Voor beide categorieën geldt: de jury zal één tekening tot winnaar kiezen in zowel de categorie 13+ jaar als t/m 12 jaar. Daarnaast worden er vijf tekeningen per categorie genomineerd voor de publieksprijs waarop gestemd kan worden van donderdag 5 oktober t/m donderdag 12 oktober. 

 • De bekendmaking van de winnaars van zowel de juryprijzen als publieksprijzen en de bijbehorende prijsuitreiking is op 15 oktober om 16.00 uur in CODA Apeldoorn. Als je in de top 3 zit voor de juryprijswinnaars, wordt er van tevoren contact met je opgenomen zodat je hierbij aanwezig kunt zijn. Ook de publieksprijswinnaars worden op deze dag en tijd bekendgemaakt. Ben je genomineerd voor de publieksprijs dan ontvang je hierover bericht en vragen we je indien mogelijk op 15 oktober je tekening alvast in te komen leveren. Dit kun je combineren met de prijsuitreiking op deze dag. Als je genomineerd bent voor de publieksprijs betekent het namelijk automatisch dat je werk tentoon wordt gesteld in CODA. De winnaar van de publieksprijs ontvangt daarnaast nog de eerdergenoemde prijzen.  
  Tip: er zijn verschillende tekenactiviteiten deze dag in het kader van de Kinderboekenweek. Maak er een dagje CODA van met je hele familie! Klik hier voor het activiteitenprogramma voor deze dag.  

 • De winnende tekeningen worden mogelijk gepromoot op de social media kanalen van CODA, door deel te nemen geef je hiertoe toestemming. 

 • Voor de juryprijswinnaar en publieksprijswinnaar in de categorie t/m 12 jaar wordt er een uitgebreid prijzenpakket samengesteld met creatieve maakmaterialen, geleverd door het Royal Talens Experience Centre. De juryprijswinnaar en publieksprijswinnaar in de categorie 13+ jaar ontvangen ieder een geldprijs van € 150,-. 

 • De winnende én alle voor de publieksprijs genomineerde (originele!) tekeningen worden tentoongesteld in CODA Bibliotheek, zelf inlijsten bij het aanleveren is optioneel. Let op: bewaar het origineel van je tekening goed, alleen originele werken worden tentoongesteld, niet de foto's die zijn gebruikt voor de jurering.  

 • Over de uitslagen wordt niet gecorrespondeerd. 

Lever je werk uiterlijk 1 oktober in via onderstaand formulier. Na deze datum gaat de jury in beraad. De vijf genomineerden t/m 12 jaar en de vijf genomineerden 13+ jaar voor de publieksprijs worden op donderdag 5 oktober bekendgemaakt, dan wordt ook de stempagina geopend. Stemmen voor de publieksprijs kan t/m donderdag 12 oktober. 

Wie zijn de CODA-juryleden? 

 • Carin Reinders, directeur-bestuurder  

 • Carine Brinkman, educator  

 • Anna Ernst, programmamaker  

 • Els Drummen, conservator  

Voorwaarden

 • De looptijd van de challenge is t/m 1 oktober 2023. Alle foto's van tekeningen die later worden ingeleverd, worden niet meegenomen in de beoordeling. 

 • Je mag per persoon maximaal 1 keer deelnemen.  

 • Lever maximaal 1 foto (of scan) van je tekening aan, vermeld je voornaam en achternaam in de bestandsnaam + de naam van je tekening. Het bestand mag niet groter zijn dan 10 MB.  

 • De jury kiest 1 winnaar en het publiek 1 winnaar. De jury kiest uit de werken van alle deelnemers de 10 genomineerden waarop het publiek kan stemmen. Deze werken worden op de website geplaatst onder vermelding van de naam van het werk bij de ingezonden foto van de tekening. 

 • Lever de naam van de tekening aan en een korte beschrijving van maximaal 100 woorden. Deze tekst (zonder wijzigingen na inzending) wordt gebruikt ter promotie van je werk bij de publieksstemronde en in de expositie. 

 • De jury beoordeelt de werken, bepaalt welke werken er tentoongesteld worden en wie er wint. De jury doet dit zonder te weten wat de naam van de maker is en ontvangt alleen de eerste 100 woorden van de aangeleverde tekst bij de jurering. 

 • CODA bepaalt de periode en looptijd van de tentoonstelling van de winnende werken. 

 • CODA bepaalt op basis van de plek waar de werken geëxposeerd worden. Wanneer je tekening geselecteerd wordt om geëxposeerd te worden bij CODA, vragen we je een bruikleenovereenkomst te tekenen.  

 • Wij houden de deelnemers op de hoogte van eventuele wijzigingen in de challenge via het e-mailadres dat zij gebruiken bij het inleveren van hun inzending. 

 • Door je foto in te zenden ter deelname geef je CODA goedkeuring deze te gebruiken om te communiceren over deze challenge op haar website en social media kanalen.