Wilhelminaring

van
03.06.2018
t/m
09.09.2018

Wilhelminaring

Schoonheid in stilstand

Beeldend kunstenaar Eja Siepman van den Berg heeft de 10e Wilhelminaring gewonnen, daarom is haar werk van 3 juni tot en met 9 september te zien in CODA Museum. Van den Berg werkt al decennia aan een oeuvre waarin de menselijke figuur centraal staat. Volgens de jury van de Wilhelminaring straalt haar werk “een verfijnd en verstillend evenwicht uit”.

Wilhelminaring

De Wilhelminaring is een landelijke oeuvreprijs die sinds 1998 elke twee jaar wordt toegekend aan een vooraanstaand Nederlands beeldhouwer. Het is een van de belangrijkste kunstprijzen in Nederland. Met deze prijs vraagt stichting Wilhelminaring aandacht voor de Nederlandse beeldhouwkunst. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen ring (De Wilhelminaring), een gedicht, een expositie in CODA Museum en een opdracht voor een werk in het Sprengenpark in Apeldoorn.

Eja Siepman van den Berg

De tentoonstelling in CODA Museum geeft een overzicht van zes decennia sculptuur uit het oeuvre van Eja Siepman van den Berg. De menselijke figuur vormt een constant aandachtspunt in haar werk. De expositie laat zien hoe Van den Berg dit thema al jarenlang intensief onderzoekt en vorm geeft in materialen als marmer en brons. Abstractie en figuratie gaan hand-in-hand in haar sculpturen die uiting geven aan een bijzondere verstilling en ingetogenheid.