Van heide en verre

van
20.09.2020
t/m
28.02.2021

Van heide en verre

Flora en fauna door de ogen van een kunstenaar

Moderne werken met heldere kleuren, fotografie met sprookjesachtige bewerkingen en werken waarin cyanotype en neon elkaar ontmoet. De tentoonstelling Van heide en verre voert je langs de kernthema's van CODA: papierkunst, sieraden, erfgoed, ambacht, innovatie en techniek met flora en fauna als belangrijkste thema’s. Hoe hebben het landschap, dieren en natuurlijk patronen en structuren kunstenaars geïnspireerd? Welke rol en positie heeft de CODA collectie daarin en welke verbinding heeft de Veluwe met CODA? Ontdek het allemaal in Van heide en verre. 

De Veluwe en de CODA collectie

In de tentoonstelling vind je werk van onder andere Meryl Donoghue, Gaby Studer en Couzijn van Leeuwen. In samenwerking met Papierfabriek De Middelste Molen wordt een opstelling gerealiseerd over de geschiedenis van de papierindustrie op de Veluwe. 

Voor CODA zijn de flora en fauna van de Veluwe een belangrijk aandachtsgebied. Het keert in vorm, thema en materiaal doorlopend terug in steeds wisselende tentoonstellingen en presentaties. Bij nieuwe verwervingen en aankopen wordt bovendien gekeken naar dieren en planten die deel uitmaken van de natuurlijke omgeving en tot de ‘inheemse’ soorten op de Veluwe behoren. Denk aan het hert, het wilde zwijn en kleinere dieren zoals slangen, egels en kevers. Ook vormen en structuren van bijvoorbeeld dennenappels, mos en hout zijn terug te vinden in een aantal werken.

In de tentoonstelling

Meryl Donoghue – Nothing is new under the sun

Gaby Studer – From Series Birds and trees (n.1-3)