Verlengd: Sparta, de sleutel tot een rijker leven

van
22.04.2018
tot
23.09.2018

Verlengd: Sparta, de sleutel tot een rijker leven

Sparta

In 1917 werd in Apeldoorn de firma Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ opgericht. Deze firma zou van lokale fietsenmaker uitgroeien tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en meer recent van e-bikes in Nederland: Sparta.

De tentoonstelling is wegens succes verlengd en nu te zien tot en met 23 september!

Activiteiten

Win een Sparta E-Bike

Win een Sparta E-Bike

Maak een foto van jezelf bij jouw favoriete rijwiel in de tentoonstelling 'Sparta, de sleutel tot een rijker leven' en maak kans op een E-Bike!

Lees meer
Sparta special rondleidingen

Sparta special rondleidingen

Elke medewerker of Sparta kenner heeft een uniek verhaal. Zij nemen je mee langs fietsen, brommers en motoren in de tentoonstelling Sparta, de sleutel tot een rijker leven.

Lees meer
Lezing Reyer Kras

Lezing Reyer Kras

Reyer Kras is gastconservator van de Sparta-tentoonstelling, vormgever en kunsthistoricus. Tijdens zijn lezing vertelt hij over de achtergronden bij deze tentoonstelling.

Lees meer
Het vrije rijden in VR

Het vrije rijden in VR

Stap CODA VR Lab binnen en start je Sparta voor een rit om nooit te vergeten.

Lees meer

Tentoonstelling

CODA Museum brengt van 22 april tot en met 23 september 100 jaar Sparta in beeld in Sparta, de sleutel tot een rijker leven. Een kleurrijke tentoonstelling waarin vanzelfsprekend fietsen, brommers en motoren van het merk Sparta te zien zijn, maar ook een veelheid aan andere zaken. Denk hierbij aan affiches, reclamemateriaal en foto’s. Sparta, de sleutel tot een rijker leven gaat in op de geschiedenis van Sparta, de ontwerpen en gebruikers van Sparta-rijwielen en op de context waarin dat gebeurde. Door bijzondere combinaties met beeldende kunst en vormgeving worden bekende ontwerpen van Sparta in een verrassend ander en artistiek daglicht gezet.

Mede dankzij het enthousiasme van leden van de Sparta Bromfietsclub, de Sparta Motorclub en Vereniging De Oude Fiets kan CODA in deze tentoonstelling diverse brommers, motoren, fietsen en andere vervoersmiddelen opnemen die door hen worden uitgeleend.

Rondom de tentoonstelling worden in CODA tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er). Van boeiende lezingen en rondleidingen door echte Spartaliefhebbers tot workshops sieraden maken met gerecyclede binnenbanden of de mogelijkheid om in Virtual Reality het ‘vrije rijden’ te ervaren.

www.europeeserfgoedjaar.nl

www.geldersestreken.nl

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer