Sparta, de sleutel tot een rijker leven

van
22.04.2018
tot
26.08.2018

Sparta, de sleutel tot een rijker leven

Sparta

 In 1917 werd in Apeldoorn de firma Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen’ opgericht. Deze firma zou van lokale fietsenmaker uitgroeien tot één van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en meer recent van e-bikes in Nederland: Sparta.

Tentoonstelling

CODA Museum brengt van 22 april tot en met 26 augustus 100 jaar Sparta in beeld in Sparta, de sleutel tot een rijker leven. Een kleurrijke tentoonstelling waarin vanzelfsprekend fietsen, brommers en motoren van het merk Sparta te zien zijn, maar ook een veelheid aan andere zaken. Denk hierbij aan affiches, reclamemateriaal en foto’s. Sparta, de sleutel tot een rijker leven gaat in op de geschiedenis van Sparta, de ontwerpen en gebruikers van Sparta-rijwielen en op de context waarin dat gebeurde. Door bijzondere combinaties met beeldende kunst en vormgeving worden bekende ontwerpen van Sparta in een verrassend ander en artistiek daglicht gezet.

Mede dankzij het enthousiasme van leden van de Sparta Bromfietsclub, de Sparta Motorclub en Vereniging De Oude Fiets kan CODA in deze tentoonstelling diverse brommers, motoren, fietsen en andere vervoersmiddelen opnemen die door hen worden uitgeleend.

Rondom de tentoonstelling worden in CODA tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er). Van boeiende lezingen en rondleidingen door echte Spartaliefhebbers tot workshops sieraden maken met gerecyclede binnenbanden of de mogelijkheid om in Virtual Reality het ‘vrije rijden’ te ervaren.

Oproep

Heeft u gedigitaliseerd en bewegend beeld van uw Sparta-rijwiel en mogen wij dat in onze tentoonstelling gebruiken, dan ontvangen wij dat graag van u! U kunt uw bijdrage mailen naar sparta@coda-apeldoorn.nl.

2018 Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

www.europeeserfgoedjaar.nl

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer

Sluiten