Sieraden met een Verhaal

van
25.10.2014
t/m
02.12.2014

Sieraden met een Verhaal

Tien jaar Sieraden met een Verhaal

CODA heeft in samenwerking met gastcurator Claartje Keur tien edities van Sieraden met een Verhaal gerealiseerd. De tiende en laatste editie krijgt op 25 oktober zijn beslag met het ontwerp van Liesbet Bussche. Deze tentoonstelling brengt de tien edities in beeld.

In deze overzichtstentoonstelling zijn de objecten te zien van de negen voorgaande edities van Sieraden met een Verhaal. Het spits werd in 2005 afgebeten door Stephanie Jendis die modeontwerpster Coco Chanel als inspiratiebron gebruikte voor haar ontwerp. Daarna volgde Gésine Hackenberg met mijn grootmoeder, Francis Willemstijn met De vader des VaderlandsWillem van Oranje, Constanze Schreiber met de jonge en veelzijdige kunstenaar Miranda July, Bas Bouwman met Joe the Plumber, Ineke Heerkens met de auteur Charlotte Mutsaers als inspiratiebron, Mi-Ah Rödiger met Sehnsucht, Nina Sajet met de tandenfee en Réka Fekete met een verbeelding van haar woonhuis en kraakpand in Amsterdam Langewacht.

Het tiende sieraad, ontworpen en vervaardigd door Liesbet Bussche, werd zaterdag 25 oktober gepresenteerd in CODA Museum.