Schilderijen en beelden van steen in dok Zuid

van
27.02.2023
t/m
07.04.2023

Schilderijen en beelden van steen in dok Zuid

Van 27.02.2023 tot en met 07.04.2023 | dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn | reguliere openingstijden dok Zuid | toegang gratis

Ze volgen allemaal lessen bij Atelier Ludiek, maar wisselen ook ervaringen, ideeën en inspiratie uit en presenteren zich samen. Kortom: het draait voor deze kunstenaars om meer dan technische vaardigheden. Vanaf 27 februari delen ze via hun werk ook die creatieve energie met het publiek in dok Zuid. ‘Iets meer dan dat’ is de titel van de groepsexpositie, met een grote variatie aan schilderijen en sculpturen van steen.

 

Het werk is gemaakt door 24 deelnemers aan de twee ateliers van Ludiek, beide onder leiding van beeldend kunstenaar Jolanda van Hattum. In Apeldoorn bevindt zich Atelier Ludiek (tekenen, schilderen en grafische technieken). Het beeldhouwatelier, waar sculpturen van steen worden gemaakt, is gevestigd in Klarenbeek.  

 

Ludiek bestaat in september 25 jaar en heeft een groep enthousiaste deelnemers die graag iets meer willen dan les. Zoals exposeren, alleen of in een groep. In dok Zuid zijn schilderijen te zien in veelal expressieve kleuren; realistisch, figuratief of abstract. Ook de afwisseling in technieken en materialen is groot: van olieverf tot aquarel en gemengde techniek en van doek en mdf tot papier.

 

De beelden van steen zijn direct vanuit de vorm van de steen geslagen of met behulp van een ontwerp, bijvoorbeeld een lemniscaatvorm. De gebruikte steensoorten variëren van serpentijn, opaal, albast en Braziliaans speksteen tot gala-stone. Door de grote variatie beidt de expositie veel kijkplezier.

 

Meer informatie over Ludiek: www.atelierludiek.com