Schilderij van het jaar 2014

van
24.01.2015
t/m
17.05.2015

Schilderij van het jaar 2014

Schilderij van het Jaar

Schilderij van het jaar is een unieke schilderwedstrijd voor kunstschilders uit Nederland en België. Voor deze editie – de derde voor Nederland en de tweede voor België – werden 1371 schilderijen door 632 kunstenaars ingezonden. Hieruit hebben de Belgische en Nederlandse juryleden per land 14 finalisten geselecteerd. Hieruit zijn twee winnaars aangewezen: Christel Weyts (B) en Susanne Relou (NL)

Beeld: 'Soldiers in arms', Susanne Relou, winnaar Schilderij van het jaar 2014 Nederland

Vakjury

De juryleden hebben in hun dagelijks leven allemaal te maken met verschillende facetten van de (hedendaagse) schilderkunst. Onder hen bij de Nederlandse editie Carin Reinders, directeur-bestuurder van CODA Museum in Apeldoorn en Joop Daalmeijer, voorzitter van de Raad voor Cultuur. In de Belgische jury zetelen onder andere Bert Anciaux, voormalig Vlaams minister van Cultuur en Luc Delrue, directeur van Museum M in Leuven.

Naast de finalisten en de twee winnaars van Schilderij van het jaar 2014 zijn voor België zes en voor Nederland vijfentwintig schilderijen extra geselecteerd uit de top van de nominaties. Ook deze werken zijn tot en met 17 mei 2015 in deze tentoonstelling te bewonderen.

Meer info is te vinden op de website van Schilderij van het Jaar.