NACHTKWARTIER met o.a. Merol en Bas Kosters

van
19.11.2022 19:30
t/m
19.11.2022 23:30

NACHTKWARTIER met o.a. Merol en Bas Kosters

Museumnacht met MEROL, Bas Kosters, Tom Hofland & Pascal van Hulst en Timo Hoogland in CODA, ACEC en GIGANT

Museumnacht met MEROL, Bas Kosters, Tom Hofland & Pascal van Hulst en Timo Hoogland in CODA, ACEC en GIGANT op zaterdag 19 november! 

CODA bestaat dit jaar twintig jaar en dat vieren we met de buren in het Apeldoorns Cultuurkwartier. En natuurlijk met jou! Op zaterdag 19 november geniet je van een avondvullend programma met optredens van MEROL, Bas Kosters, Tom Hofland & Pascal van Hulst en Timo Hoogland. Wil je erbij zijn? Dat kan! Boek je ticket via onderstaande roze knop en gebruik de code CODA20JAAR voor 50% korting!

MEROL

CODA realiseerde in samenwerking met ACEC en GIGANT een spetterend programma. In CODA luister je vanaf 22.30 uur naar het optreden van MEROL. MEROL (1991) is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres en songwriter Merel Baldé. Na haar doorbraak in 2018 met de single Lekker Met De Meiden ging ze als een speer. Ze verkocht in 2019 razendsnel vier keer Paradiso uit. Daarna volgde een uitverkochte clubtour door Nederland en België. Aan het eind van dat jaar won ze de 3voor12/3FM Song van het Jaar Award. Haar debuutalbum Troostprijs verscheen in april van dit jaar; een frisse, eigenzinnige popplaat met muziek die troost. Tegelijkertijd is Troostprijs een ode aan alle laatbloeiers en buitenbeentjes. “Trek je niets aan van de verwachtingen van anderen en leg je eigen lat. Geef mij die Troostprijs maar”, aldus MEROL. 

 

BAS KOSTERS

Beeldend kunstenaar en ontwerper Bas Kosters creëert stralende werelden met innemende figuren die onze wereld kleuren en zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen. CODA nodigde hem uit om een selectie te maken uit de collectie sieraden van CODA. Zijn keus is tot en met 12 maart 2023 te zien in de tentoonstelling Van een wonderschone frivoliteit. In aansluiting op de tentoonstelling showt hij tijdens Nachtkwartier de live-performance My Paper Crown Tableau. Er zijn ook, geïnspireerd op zijn werk, een aantal toffe, creatieve activiteiten georganiseerd door CODA ExperienceLab waarin je van tandenborstels en plastic de gaafste sieraden en buttons maakt. Kers op de taart is zijn rondleiding door de tentoonstelling. 

 

TOM HOFLAND & PASCAL VAN HULST

In Er is iets vreemds gebeurd verzamelen de Apeldoornse schrijvers Tom Hofland en Pascal van Hulst ontnuchterende ervaringen van heel nuchtere mensen. Geesten, vorige levens of een bezoek van buitenaardse wezens doen we vaak af als fantasie. Maar of het nu echt is of niet, de gebeurtenissen hebben vaak een grote impact. Tijdens Nachtkwartier vertellen ze verhalen bij kaarslicht. Tom Hofland (1990) is schrijver en podcastmaker. Hij werd na het verschijnen van zijn debuutroman Lyssa (2017, Uitgeverij Querido) door de Volkskrant uitgeroepen tot literaire talent. In mei 2022 verscheen zijn derde roman, De Menseneter. Pascal van Hulst (1990) is schrijver, radiomaker, muzikant, liedschrijver en componist. Hij speelt en schrijft sinds 2013 de muziek voor onder meer Theater Rast, Peergroup, NUT en Theater Sonnevanck. Bij de VPRO maakten zij in 2019 de spannende misdaadserie-podcast De Blankenberge Tapes

 

TIMO HOOGLAND

Timo Hoogland is live coder, creative coder, muziektechnoloog en docent. Hij maakt met live coding experimentele elektronische dansmuziek. Kortom, vette dansbeats die het onmogelijk maken stil te blijven staan! Live coding is de programmeercode die de muziek voortbrengt. Hoogland schrijft de code tijdens het optreden en dat is voor het publiek niet alleen te horen maar ook te zien. Hoogland is in 2019 afgestudeerd als Master Music Design aan de HKU met een onderzoek naar algoritmische compositietechnieken in live coded muziek. Voor Nachtkwartier gaat hij uiteraard live en ter plekke aan de slag. Een geweldige ervaring! 

 

MAAIVELDLAB

Tijdens Nachtkwartier presenteren CODA ExperienceLab, GIGANT en Orpheus MaaiveldLab, naar het gelijknamig festival. In dit lab gaat een team van 18 makers aan de slag om binnen 40 uur een gezamenlijk werk te realiseren. Dat kan van alles zijn, een performance, een installatie of een kunstwerk. De makers starten op 18 november om 10.00 uur en op 19 november om 22.15 uur presenteren zij het resultaat in het auditorium van CODA. 

 

 

PROGRAMMA IN CODA, ACEC en GIGANT

Nachtkwartier begint om 18.00 uur in ACEC aan de Roggestraat 44. Onder het genot van een drankje kun je deelnemen aan een rondleiding door de lichtinstallatie van architect Dirk Schlebusch en de tentoonstelling Maskers met het multidisciplinaire werk van kunstenaar Albert van der Weide. Na de rondleiding loop je door naar CODA waar het avondprogramma om 19.30 uur begint. Vanaf 23.00 uur ben je welkom in GIGANT. Hier begint om 00.00 uur De Kraamkamer invites Warmtegraad; een nachtvullend programma met verschillende stijlen elektronische muziek.

PRAKTISCH

Nachtkwartier | 19 november 2022 | 18.00-02.00 uur | ticket voor alle locaties: € 10,-

Toegang programma ACEC: vanaf 18.00 uur 
Toegang programma CODA: vanaf 19.30 uur 
Toegang programma GIGANT: vanaf 23.00 uur: www.gigant.nl/clubnacht/de-kraamkamer-invites-warmtegraad.