Handshake 5

van
13.10.2019
t/m
12.01.2020

Handshake 5

Nieuw-Zeelandse sieraadkunstenaars in dialoog met de CODA collectie

‘Handshake’ is een initiatief uit Nieuw-Zeeland waarbij jonge sieraadontwerpers de mogelijkheid krijgen samen te werken met ervaren makers die zo, met gecombineerde kennis en ervaring, de nieuwe generatie ontwerpers ‘een handje helpen’. Het traject is geïnspireerd op de traditionele kennisuitwisseling tussen meester en leerling. Deze opbouw geeft jonge makers een kans hun werk en ideeën te ontwikkelen, los van de ‘veilige’ kaders van een opleiding, door gebruik te maken van de feedback, ondersteuning en praktijkervaring van gerenommeerde sieradenmakers.

 Voor de vijfde editie van ‘Handshake’ heeft CODA twaalf Nieuw-Zeelandse sieradenmakers gevraagd een dialoog aan te gaan met werken uit de CODA collectie. De ontwerpers hebben stukken uit deze collectie als uitgangspunt genomen om drie thema’s te onderzoeken: ‘innovatie’, ‘het lichaam’ en ‘ruw en rauw’. De associaties die de makers hebben met deze thema’s zijn persoonlijk maar tegelijkertijd voor iedereen herkenbaar. Thema’s als gender, identiteit en immigratie worden besproken naast onderwerpen als liefde en heimwee. In de tentoonstelling ‘Handshake 5’ worden de sieraden gemaakt door de Nieuw-Zeelandse ontwerpers tentoongesteld naast de geselecteerde werken uit de CODA collectie.

Ontdek de mooiste verhalen en volg ook de totstandkoming van de werken via de Handshake-blog: www.handshakeproject.com/handshake-5.
 

Beeld: Sarah Read, Chain of shame - 2019

Mede mogelijk gemaakt door: