Handshake 5

van
13.10.2019
t/m
12.01.2020

Handshake 5

Nieuw-Zeelandse sieraadkunstenaars in dialoog met de CODA collectie

‘Handshake’ is een initiatief uit Nieuw-Zeeland waarbij opkomende sieraadontwerpers de mogelijkheid krijgen samen te werken met ervaren makers om zo, met gecombineerde kennis en ervaring, de nieuwe generatie ontwerpers te inspireren (een ‘handje te helpen’). Het traject is geïnspireerd op de  traditionele kennisuitwisseling tussen meester en leerling in een gelijkwaardige samenwerking als collega’s. Deze opbouw geeft jonge makers een kans hun werk en ideeën te ontwikkelen, los van de ‘veilige’ kaders van een opleiding, maar door de focus te leggen op het gebruiken van feedback, ondersteuning en praktijkervaring van gerenommeerde sieradenmakers.

 

Voor de vijfde editie van ‘Handshake’ heeft CODA twaalf Nieuw-Zeelandse sieradenmakers gevraagd een dialoog aan te gaan met werken uit de CODA collectie. De ontwerpers hebben stukken uit deze collectie als uitgangspunt genomen om drie thema’s te onderzoeken: ‘innovatie’, ‘het lichaam’ en ‘ruw en rauw’. De associaties die de makers hebben met deze thema’s zijn persoonlijk maar tegelijkertijd voor iedereen herkenbaar in de werken. Thema’s als gender, identiteit en immigratie worden besproken naast onderwerpen als liefde en heimwee. In de tentoonstelling ‘Handshake 5’ worden de sieraden gemaakt door de Nieuw-Zeelandse ontwerpers tentoongesteld naast de geselecteerde werken uit de CODA collectie.

 

Ontdek de mooiste verhalen en volg ook de totstandkoming van de werken via de Handshake-blog: www.handshakeproject.com/handshake-5.
 

Beeld: Sarah Read, Chain of shame - 2019

Mede mogelijk gemaakt door: