Grote Verhalen

van
08.11.2017
t/m
03.06.2018

Grote Verhalen

Grote verhalen in CODA Centrale Bibliotheek

Hoe vertel je een verhaal? Heb je daar altijd woorden voor nodig? De tentoonstelling Grote Verhalen in CODA Junior, met de kleurrijke sieraden van Artemis Valsamaki, laat zien dat kleine kunstwerken grote verhalen kunnen vertellen.

Artemis Valsamaki (1978, Griekenland) is kunstenares en maakt sieraden. Om de toevoeging van de sieraden uit de Myth Series (I, II en III) aan CODA Collectie te vieren, is deze speciale tentoonstelling samengesteld. Voor Artemis zijn sieraden sculpturen die dicht op de huid worden gedragen, zo wordt het onderdeel van de drager. Het zijn uitgesproken sieraden van metaal, koper en acrylverf met veel kleuren en verschillende vormen. Voor inspiratie kijkt Artemis naar magische dieren, mythische figuren, bijzondere planten en oude gebouwen. Thema’s als hoop, liefde en angst staan hierbij centraal. Illustrator Steef Wildenbeest neemt de sieraden van Valsamaki op in zijn spannende tekeningen. Zo komen boeken, sieraden en illustraties samen in Grote verhalen!

Wat kun jij doen in de tentoonstelling?

Bij de kindertentoonstelling Grote Verhalen ervaar, lees en maak je zelf verhalen! Binnen in dit speciale CODA kindermuseum zijn inspirerende boeken te vinden en kun je zelf grote verhalen tekenen en schrijven. Grote Verhalen is van 8 november 2017 tot en met 3 juni 2018 te zien in CODA Junior, in CODA Centrale Bibliotheek.