Girls’Day @ CODA ExperienceLab

van
11.04.2024 14:00
t/m
11.04.2024 17:00

Girls’Day @ CODA ExperienceLab

Gericht op meiden tussen 10-15 jaar | Gratis | Open inloop
 

VHTO organiseert op donderdag 11 april 2024 het landelijke event Girls’Day, een speciale dag om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor techniek.

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is erg laag en dat terwijl techniek belangrijker is dan ooit tevoren voor onze razendsnel innoverende samenleving. TechnoDiscovery en CODA bieden gedurende deze dag gezamenlijk een interactief programma speciaal voor meisjes! Tijdens schooltijd biedt TechnoDiscovery speciale lessen aan, na schooltijd kunnen meiden in CODA ExperienceLab aan de slag. 

Op Girls’Day is er buiten schooltijd veel te ontdekken in CODA ExperienceLab. Techniek is overal en voor iedereen. Tijdens Girls’Day 2024 maak je exclusief kennis met de geavanceerde machines in de Makerspace van CODA ExperienceLab. Wist je dat bijna alle apparatuur daar digitaal wordt aangestuurd? Tijdens deze middag vertellen de labbeheerders meer over de werking van deze apparatuur en kun je ook zelf experimenteren met verschillende materialen. Maak bijvoorbeeld een ontwerp met de lasersnijder of 3D printer, werk met simulaties in Virtual Reality, ga te werk als een echte gamedesigner en ontdek hoe je de borduurmachine codeert. Kom jij ook?