Gem Kingdom

van
31.05.2015
t/m
25.10.2015

Gem Kingdom

Een overzicht van 25 jaar sieraden en kunstobjecten

CODA Museum toont een unieke eerste museale presentatie van het Nederlandse Gem Kingdom ter ere van 25 jaar sieraden en kunstobjecten van ontwerpers Bernard Jongstra en Johanna Titselaar. Jongstra en Titselaar zijn een van de eerste ontwerpers die naam wisten te maken als ontwerpers van het modesieraad. Gem Kingdom sluit aan bij de ambitie van CODA Museum om zich te profileren als het sieradenmuseum van Nederland.

Na 25 jaar Gem Kingdom kent het label grote internationale bekendheid en worden de sieraden over de hele wereld verkocht en gedragen. In CODA Museum worden diverse werken gepresenteerd die een beeld schetsen van de ontwikkeling die Gem Kingdom, haar ontwerpers en collecties de afgelopen 25 jaar hebben doorgemaakt. Het resultaat is de overzichtstentoonstelling Gem Kingdom, de eerste tentoonstelling voor CODA Museum als podium voor het modesieraad.

De start van Gem Kingdom

Het succesverhaal van Gem Kingdom begint met hun eerste collectie uit 1990. De sieradencollectie die gebaseerd was op de pracht van Byzantijnse juwelen trok onmiddellijk de aandacht in binnen- en buitenland. Ter ere van deze collectie werd een unieke juwelenshow georganiseerd bij galerie Intermezzo in Dordrecht. Grote colliers en accessoires van lood, keramiekscherven en handgeschilderde glaskralen werden door fraai getrimde wedstrijdpoedels aan het publiek geshowd en stonden garant voor veel bewondering.