GeldersNieuwsFoto 2012

van
02.02.2013
t/m
14.04.2013

GeldersNieuwsFoto 2012

GeldersNieuwsFoto 2012

Een grote bosbrand bij Radio Kootwijk, de Apeldoornse muzikant Henri van Werven die vier dagen voor zijn dood nog één keer als gitarist het poppodium betreedt, jonge everzwijntjes, een schaapskudde in de vroege ochtendzon en een ouder echtpaar dat nieuwsgierig naar een elektrische auto kijkt. Deze en andere Gelderse (nieuws)feiten en opmerkelijke of bijzondere gebeurtenissen uit afgelopen jaar zijn te zien in deze tentoonstelling.

De negende editie van GeldersNieuwsFoto laat beelden in diverse genres en categorieën zien. Het algemene nieuws, sport, natuur, kunst en cultuur, human interest en portretten maken ook dit jaar onderdeel uit van de wedstrijd en tentoonstelling in CODA.

Fotografen van regionale en landelijke media werden dit jaar voor het eerst gevraagd ook een journalistiek reportage over een Gelders (nieuws)onderwerp in te sturen. De organisatie hoopte met deze uitbreiding meer inzendingen te krijgen. En dat heeft effect gehad! Er zijn ruim vierhonderd foto’s ingestuurd. De journalistieke reportage leverde maar liefst zesendertig fotoseries op. Vijftien fotografen deden voor het eerst mee aan deze wedstrijd. In totaal stuurden 45 fotografen één of meerdere beelden in.

Winnaar vakjury

Theo Kock heeft de beste Gelderse nieuwsfoto van 2012 gemaakt. De fotograaf won met de foto van voetballer Rogier Meijer die na afloop van de wedstrijd De Graafschap - Den Bosch getroost wordt door zijn dochtertje. De Graafschap degradeert. De foto werd ook eerste in de categorie Sport.