Expositie plannen nieuwbouw

van
04.06.2018 00:00
t/m
07.07.2018 00:00

Expositie plannen nieuwbouw

CODA toont in tijdelijke expositie de plannen rondom nieuwbouw

CODA gaat vanaf half juli verbouwen: de bibliotheek wordt in 2019 vernieuwd en dit jaar nog  komt er een nieuwe, centrale entree voor alle drie de CODA onderdelen. Of je de bibliotheek, het museum of het archief bezoekt, vanaf eind 2018 maak je gebruik van één centrale ingang. Eén entree, één warm welkom. Wie wil weten wat onze plannen zijn, kan een kijkje nemen op De Verdieping (het verbindingsstuk tussen CODA Centrale Bibliotheek en CODA Museum); hier vind je een impressie van wat we de komende maanden gaan doen.

 

Met een bibliotheek, museum en archief brengt CODA letterlijk en figuurlijk verschillende disciplines bij elkaar. Verrijk je kennis en fantasie met de mooiste boeken in CODA Centrale Bibliotheek, verbind jouw geschiedenis aan die van Apeldoorn in CODA Archief en verbaas je over bijzondere tentoonstellingen in CODA Museum. Om onze drie pijlers nog beter met elkaar en onze bezoekers te verbinden, gaan we één centrale entree realiseren.

 

Medio juli beginnen we in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn (tevens opdrachtgever) en andere partners als eerste aan de realisatie van de nieuwe ingang. Het wordt een plek waar museum, bibliotheek en archief samenkomen en waar je meer vindt dan je misschien in eerste instantie zoekt of verwacht. Waar je verrast wordt door eindeloos veel mooie artikelen in CODA Winkel en waar je kunt genieten van een heerlijke kop koffie of lekkere lunch in CODA Café of op ons nieuwe terras. Wie nieuwsgierig is naar de nieuwste ontwikkelingen en technologische toepassingen, kan terecht in het nieuwe Experience Lab dat een plek krijgt in de huidige hal van CODA Museum. Vanaf de entree loop je straks ook zo de vernieuwde bibliotheek in - met niet alleen oneindig veel boeken maar ook met prachtige exposities, gezellige zitjes, de mooiste stilteplekken en nog veel meer.

 

Gelet op de omvang wordt de verbouwing in verschillende fases uitgevoerd waarbij half juli gestart wordt met de realisatie van de nieuwe centrale entree. Hiervoor wordt als eerste begonnen met werkzaamheden in het Kenniscentrum en De Verdieping waar onder andere een nieuwe vloer (op straatniveau) gestort wordt. Ook volgt verplaatsing en herinrichting van CODA Café, realisatie van het Experience Lab en verbetering van de toegankelijkheid CODA Museum. De oplevering van de nieuwe centrale entree staat gepland in december 2018. Aansluitend wordt begonnen met de herinrichting van CODA Centrale Bibliotheek.

 

Beeld: Schets nieuwe centrale entree | Ruijssenaars Damstra architecten