CRIMP: 84 minimeesterwerken

van
12.11.2017
t/m
25.02.2018

CRIMP: 84 minimeesterwerken

Bijzondere sculpturen van maximaal 14x14x14 centimeter

De wereld wordt steeds voller: niet alleen gebouwen maar ook auto’s en wegen vullen de openbare ruimte die we samen delen – onze ruimte. Hoewel we dit zelf tot stand brengen, blijft er steeds minder ruimte over voor onszelf én voor de natuur. Door zelf wat van onze privéruimte in te leveren, kunnen we samen meer openbare ruimte creëren. Krimp dus als oplossing voor het vergroten van onze gedeelte ruimte. Hoe gaan kunstenaars om met het gegeven dat hun werkterrein beperkt zou zijn? Kunnen ze dan nog steeds hun boodschap overbrengen? CODA Museum laat met de tentoonstelling CRIMP: 84 minimeesterwerken zien dat sculpturen van maximaal 14x14x14 centimeter ook groots kunnen zijn. Deze tentoonstelling, met werk van ruim 80 kunstenaars uit binnen- en buitenland, is van 12 november 2017 tot en met 25 februari 2018 te zien.

Lever een bijdrage aan de tentoonstelling

U kunt zelf deel uitmaken van CRIMP. Gebruik bijvoorbeeld een loep of spiegel om de sculpturen vanaf een andere plek en vanuit een ander perspectief te bekijken. Maak vervolgens een foto die een nieuw perspectief op de getoonde objecten biedt. Deze foto’s maken deel uit van deze expositie. Daarnaast is speciaal voor onze kleine bezoekers een bijzondere minitentoonstelling opgenomen in CODA Junior in CODA Centrale Bibliotheek.

CRIMP

CRIMP

CRIMP

Stichting MIKC

CRIMP is door Stichting MIKC in 2016/2017 samengesteld voor Kunsthal Viborg (Denemarken) waar deze tentoonstelling van december 2016 tot en met maart 2017 als één grote installatie te zien was. Stichting MIKC is bekend om haar vernieuwende maatschappijkritische kunstprojecten en heeft als basis het voormalige stationsgebouw met galerie Perron1 in Delden.