Challenge accepted!

van
04.07.2020
t/m
30.08.2020

Challenge accepted!

Zestien winnaars: sieraden en verhalen uit quarantainetijd

CODA Museum presenteert t/m 30 augustus de winnende werken uit de 'CODA challenge quarantainesieraden maken met materialen in en om huis.'

CODA beschikt met ruim 9000 objecten over de grootste museale verzameling kunstenaars- en modesieraden ter wereld, zo geschiedde een toepasselijke challenge voor thuis. De challenge bestond uit het maken van een sieraad in quarantaine: bijvoorbeeld een crisiscollier, krantenketting, recycle(oor)ring of isolatie-insigne. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de programmering van CODA, wij waren dan ook verheugd 157 creatieve inzendingen te mogen ontvangen waarbij de vele mogelijkheden van (thuis)recycling zo mooi naar voren zijn gekomen. Ter inspiratie bij de challenge werden online diverse werken van sieraadkunstenaars uit de CODA collectie gepresenteerd: hergebruik in zijn schoonste vorm met ons Museumweekpronkstuk, het Banencollier van Marion Herbst (momenteel ook te bewonderen in tentoonstelling The Future is Female - Love Letters) en werken van Tota Reciclados, Lam de Wolf en David Bielander. 

 

 

Jury

Met aandacht zijn de vele inzendingen, sieraden, foto’s en verhalen bestudeerd door juryleden Carin Reinders (directeur CODA) en Vanessa de Gruijter (conservator sieraden CODA). Uit de vele inzendingen zijn vijftien winnaars gekozen waarvan de werken in deze tentoonstelling te zien zijn, evenals het winnende werk dat de publieksprijs heeft gewonnen. Uit een selectie van vijftig inzendingen kon online op een publieksfavoriet worden gestemd.