Boek & Film – The Zone of Interest

van
13.02.2024 19:30
t/m
13.02.2024 22:00

Boek & Film – The Zone of Interest

13 februari | GIGANT | Aanvang 19.30 uur | € 14-16,50 (korting voor vrienden van GIGANT en CODA pashouders) 

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien! Een avond Boek & Film begint om 19.30 uur met een inleiding door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen; aansluitend ga je de film kijken.

Wil je als Cineviller naar Boek & Film? Dat kan! Reserveer dan zoals gebruikelijk je filmticket en reken bij het afhalen van je filmticket aan de balie een supplement van € 5,50 af.

The Zone of Interest
De eerste film van Jonathan Glazer (Sexy Beast, Under the Skin, Birth) in 10 jaar tijd. Het gaat over een Duits gezin dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een zo prettig mogelijk bestaan probeert te leiden. Echter, hun idyllische huis bevindt zich naast Auschwitz en de vader des huizes is daarvan de commandant.

De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door de huidige filmhuiskoningin Sandra Hüller (Anatomy of a Fall). De film was genomineerd voor de Gouden Palm, waar die al snel gezien werd als de gedoodverfde winnaar. Dit gebeurde uiteindelijk niet, want de prijs ging naar Anatomy of a Fall, met toevallig dezelfde actrice, Sandra Hüller, in de hoofdrol. Wel won de film veel andere prijzen op Cannes, waaronder Beste Componist (Mica Levi), de FIPRESCI Prize en de Grand Prize of the Jury. The Zone of Interest is ook de Britse inzending voor Beste Niet-Engelstalige Film.

The Zone of Interest is gebaseerd op het boek van gerenommeerd schrijver Martin Amis en is daarom ook onderdeel van Boek & Film deze maand.