CODA VR Lab

Op safari door de prehistorische natuur, een stadswandeling door de vooroorlogse binnenstad of op ontdekking door verdwenen gebouwen. Virtual Reality laat de gebruiker andere tijden en plaatsen op levensechte wijze ontdekken en beleven. CODA opende op 27 februari als eerste bibliotheek in Nederland een Virtual Reality Lab.

Ontdek CODA VR Lab

Piramides bezoeken in Egypte, wandelen door Central Park in New York, driedimensionale sculpturen maken: je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in CODA VR Lab. Tijdens een klassenbezoek maken leerlingen kennis met Virtual Reality: Ze krijgen kleine opdrachten waarbij zij met behulp van de techniek en de applicaties informatie opzoeken en de mogelijkheden ervan ontdekken. Zo krijgen ze een goed beeld van wat je met deze toepassing kunt en waar het voor ingezet kan worden. Vervolgens brainstormen de leerlingen over mogelijkheden van deze techniek en wat dit in de toekomst zal brengen.

Bunker Seys Inquart

Geschiedenis en moderne techniek worden tijdens dit lesprogramma gecombineerd: leerlingen bekijken in CODA Archief stukken uit de oorlog en in CODA VR Lab nemen ze een virtueel kijkje in de bunker van Arthur Seyss Inquart, net na de openstelling in 1948. Vanwege restauratie is de bunker momenteel gesloten en slechts bij (zeldzame) gelegenheden toegankelijk voor publiek. De leerlingen werken in groepjes samen om zowel in het VR Lab als in het archief informatie te verzamelen.

Delen via:
Zoek in collecties