
Maatschappelijke thema's, kunst, wetenschap en techniek: bij CODA Talks komt het allemaal samen. Op donderdag 26 juni 2025 is het thema van CODA Talks ‘Keti Koti’. Onze gasten, variërend van wetenschappers en kunstenaars tot ondernemers en activisten, brengen hun unieke perspectieven en expertise aan tafel. Met een ervaren moderator delen zij hun kennis én reflecteren ze op de uitdagingen en mogelijkheden die onze samenleving kenmerken. Van klimaatverandering tot technologische innovaties en van sociale rechtvaardigheid tot grensverleggende kunstvormen — niets blijft onbesproken bij CODA Talks!
Keti Koti betekent letterlijk "Ketenen Gebroken" en refereert aan de afschaffing van de slavernij. Veel Nederlanders zijn nog onbekend met de betekenis en noodzaak van het vieren van Keti Koti. Wat is Keti Koti? Hoe spreek je het uit? Waarom is Keti Koti belangrijk? Vandaag besteden wij aandacht aan het belang van Keti Koti voor élke Nederlander. Dat doen we met de volgende gasten:
Moderator: Irish Verwey
Karin Amatmoekrim
Karin Amatmoekrim (1976) werd geboren in Paramaribo. In 1981 emigreerde ze naar Nederland. Haar autobiografische boek, Het gym, werd door pers en publiek juichend ontvangen. Ook De man van veel, dat in 2013 voor het eerst verscheen, kreeg lovende kritieken. Haar laatste boek, Tenzij de vader, is een memoir over haar vader.
Larissa Neslo
Larissa Neslo is geboren op Curaçao en kwam als achtjarige met haar moeder naar Nederland, naar Meppel in Drenthe. Larissa is opgegroeid in twee culturen. Toen ze jong was, vroeg ze zich vaak af waar ze bij hoorde. Zij zag kleding als een manier zichzelf te identificeren. Daarom studeerde ze modevormgeving aan ArtEZ, University of the Arts in Arnhem. Na werken in de mode en haar eigen bedrijf in grafische vormgeving, is Larissa sinds 2015 werkzaam als beeldend kunstenaar. Als kunstenaar is Larissa nieuwsgierig naar verschillen en raakvlakken, de verbinding tussen kunst en wetenschap, cultuur toen en nu, (sprookjes)verhalen en werkelijkheid, individu en maatschappij. Op dezelfde wijze heeft zij zich verdiept in haar roots:
“Ik heb mij verdiept in Afrika, slavernij van vroeger, de verhalen van nu en de invloed op muziek en mode. Nooit gedacht dat het mij nu nog zo zou raken. Was ik nou het onderwerp, de toeschouwer of de maker?”
Locatie
CODA Talks x Keti Koti vindt plaats op de CODA Daktuin (2e verdieping) van CODA Centrale Bibliotheek.
Gratis naar CODA Talks na bijwonen opening
Voorafgaand aan deze CODA Talks openen wij van 18.30-19.15 uur de nieuwe expositie ‘Apeldoorn en Slavernij’ in het Erfgoedhuis in CODA Centrale Bibliotheek. Aanwezigen van de opening kunnen na afloop gratis CODA Talks bijwonen. Klik hier voor het aanmeldformulier.
CODA Talks wordt vijf keer per jaar georganiseerd.
Deze editie van CODA Talks is onderdeel van het programma van CODA Paper Art 2025 en wordt mede mogelijk gemaakt door: