Workshoparrangement Brickpainting door Ernesto Lemke

van
27.07.2024 12:30
t/m
27.07.2024 16:30

Workshoparrangement Brickpainting door Ernesto Lemke

15+ jaar | € 85,- inclusief workshop, museumbezoek, materialen en je kunstwerk mee naar huis

Inspiratie, creativiteit en een middag vol handwerk tijdens de workshoparrangementen in CODA Museum! Aansluitend op tentoonstelling Travelling Bricks nemen we je een middag mee in de bijzondere techniek van het brickpainten. Eerst bekijken we ter inspiratie de tentoonstelling, met workshopbegeleider Ernesto Lemke ga je daarna zelf aan de slag. Tussendoor is er tijd voor een kopje thee met wat lekkers.

De prijs is inclusief een tentoonstellingsbezoek, rondleiding, workshop, het gebruik van materialen en je gaat met je eigen werk (25x25 cm) naar huis. Je hoeft geen extra ticket te kopen voor de toegang tot CODA Museum.

Programma (start 12.30 uur, einde 16.30 uur)

  • Bezoek en rondleiding Travelling Bricks (30 minuten)
  • Workshop deel 1 (120 minuten)
  • Pauze (15 minuten)
  • Workshop deel 2 (105 minuten)

Ernesto Lemke

Ernesto Lemke is een kunstenaar die al vele jaren geboeid is door de mens. Die interesse heeft zich vertaald door te werken met een bekend maar ongebruikelijk materiaal, namelijk LEGO®!

Ernesto’s speelt met zijn kleurrijke LEGO-portretten met de manier waarop we waarnemen. Van dichtbij zien we de welbekende steentjes, op een afstand wordt een persoon zichtbaar. Uniek is dat Ernesto werkt zonder gebruik van software; puur op wat zijn schildersoog waarneemt. Hij noemt dit ‘schilderen met steentjes’ en dus ook niet voor niets ‘Brickpainting’. In de winter van 2020 nam Ernesto deel aan het televisieprogramma LEGO® Masters. Hier kreeg hij de onverwachte opdracht om met LEGO een portret te maken van zijn bouwpartner, zonder foto’s of model. Dit plaatste hem op een onverwacht pad om LEGO op een vernieuwende manier te gebruiken. Ernesto’s resultaat maakte indruk en hij realiseerde zich dat er een artistieke deur geopend was. Na het programma volgde zijn deelname aan Sterren op het Doek. Hier koos Arjen Lubach de brickpainting die Ernesto van hem maakte als winnend werk. Als reden noemde Lubach het vernieuwende karakter in materiaalkeuze en het werken naar waarneming, zonder gebruik van software.

Workshop Brickpainting
Leer de geheimen achter het Brickpainten door zelf een portret te maken. In deze workshop neemt Ernesto je mee door alle fases die hierbij komen kijken. De workshop levert niet alleen een portret op, maar geeft ook inzicht hoe je op een speelse manier naarportretkunst kunt kijken. Zowel ervaren als onervaren 'bouwers' kunnen meedoen. Meer over hoe het Brickpainten werkt? Ernesto hoor je in aflevering 26 van Schilderen met blokjes in de podcast Steengoed. Sowieso een aanrader voor iedereen die van LEGO houdt.