Kunst in dok Zuid

van
16.09.2020
t/m
23.10.2020

Kunst in dok Zuid

Nieuwe expositie Kunst in dok Zuid

In dok Zuid is van 16 september tot en met 23 oktober een nieuwe expositie Kunst in dok Zuid te zien. Tijdens de reguliere openingsuren is het werk van Ciska & Wouter Eijkelenboom en van Het Atelier gratis te bekijken.

De werken van Ciska en Wouter Eijkelenboom zullen natuurliefhebbers zeker aanspreken. Ciska schildert in aquarel omdat ze daar haar inspiratie goed in kwijt kan. Favoriete onderwerpen zijn vogels, andere dieren en bloemen. Hierbij probeert ze vooral het karakter van het dier of de vogel zo krachtig mogelijk uit te beelden door verschillende  technieken van het aquarelleren te gebruiken. Wouter schildert voornamelijk de landschappen van de Veluwe. In zijn schilderijen zullen wandelaars zeker de bospaden en vergezichten van onder andere de Hoog Buurlose heide en de Hoge Veluwe herkennen. Daarnaast schildert hij ook vogels zoals grutto’s, kieviten en uilen die in dat Veluwse landschap te zien zijn. Voor beiden is de schoonheid van de Veluwe en wat daarin leeft, een prachtige inspiratiebron.

Het Atelier

Bij Het Atelier in Apeldoorn werken bijzondere mensen met een creatieve geest. Met veel enthousiasme maken zij zowel individueel als in groepsverband kunstzinnige objecten van keramiek of textiel. Elk werk is uniek en deze worden verkocht in De Winkel aan de Roggestraat 33 in Apeldoorn. Voor aanvullende informatie over onder andere de openingstijden kun je kijken op www.hetatelierapeldoorn.nl.

Over Kunst in dok Zuid

Sinds de opening in 2009 biedt dok Zuid ook de mogelijkheid om te exposeren. Zowel bij de entree aan de voorkant als aan de achterkant zijn wanden als expositieruimte ingericht. Ook in het hart van het gebouw kan geëxposeerd worden; hiervoor zijn vijf panelen en drie vitrinekasten aan de wand beschikbaar. Talloze schildergroepen, beeldend kunstenaars, verzamelaars en maar ook sieraadkunstenaars hebben al van de mogelijkheid om te exposeren gebruikgemaakt.