CODA ApeldoornMuseumVerwacht CODA Paper Art 2019

CODA Paper Art 2019

English

Meld je werk aan voor CODA Paper Art 2019

We nodigen professionele kunstenaars en ontwerpers die werken met papier en/of karton uit een voorstel in te dienen voor CODA Paper Art 2019. Belangrijk is dat het voorgestelde werk recent gemaakt is (niet ouder dan 2 jaar). Voorstellen voor nieuw werk of in situ te maken werk kunnen ook ingediend worden. De tentoonstellingsruimte van CODA is bij uitstek geschikt voor ruimtelijke werk van formaat.

Een voorstel voor deelname moet de volgende zaken bevatten om in behandeling te worden genomen:

  • Omschrijving van het werk of het voorgenomen in situ werk
  • Omschrijving van proces, materiaal, formaat, benodigdheden etc.
  • CV kunstenaar
  • Biografie kunstenaar (achtergrond, opleiding, projecten en tentoonstellingen)
  • Beeld van het werk in hoge resolutie of schetsen van het voorgestelde in situ werk (+ maker, titel, jaartal, materiaal en eventuele fotografiecredit verwerken in de bestandsnaam).

Let op: het indienen van een voorstel betekent niet dat het werk automatisch opgenomen wordt in de tentoonstelling. Stuur uw voorstel in tussen 15.07.2018 en 01.08.2018 naar CPA@coda-apeldoorn.nl. Inzendingen na 01.08.2018 worden niet bekeken. 

Over CODA Paper Art

CODA Paper Art heeft een internationaal karakter: kunstenaars en ontwerpers van over de hele wereld zijn tot nu toe deel geweest van de tentoonstelling. CODA Paper Art heeft geen thema. Het uitgangspunt is te laten zien wat er recent gemaakt is met papier en/of karton. Verschillende criteria (technische kwaliteit, originaliteit, de mate van innovatie en experiment, zeggingskracht) spelen een rol bij het maken van de selectie kunstwerken.

Papier en karton in de CODA Collectie

De collectie hedendaagse kunst van CODA is gebaseerd op de verzameling die door het voormalige Van Reekum Museum vanaf 1978 werd opgebouwd. CODA Museum heeft deze brede verzameling vanaf 2004 uitgebreid en aangescherpt door de nadruk te leggen op twee kerngebieden: beeldende kunst waarin papier de hoofdrol speelt en het kunstenaarssieraad. De provincie Gelderland heeft al sinds de 16e eeuw een papierindustrie. Deze industrie bloeit, onderzoekt, innoveert en experimenteert tot op de dag van vandaag. Kortom, voor CODA meer dan voldoende aanleiding en context om papier en karton als materiaal een hoofdrol te geven en te laten zien hoe het materiaal kunstenaars en ontwerpers wereldwijd inspireert. Dat is niet alleen terug te zien in de vaste collectie van het museum maar ook tijdens de tweejaarlijkse tentoonstelling CODA Paper Art.

Delen via:
Zoek in collecties