StudyShare: studeren zonder afleiding

Studieruimtes

Waar kun je nog studeren zonder afgeleid te worden door sociale media? Met de tentamens en eindexamens voor de deur vindt daarom tijdens de reguliere openingstijden op zaterdag 13 en zondag 14 mei en zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 StudyShare plaats in CODA Centrale Bibliotheek.

StudyShare is een studiemethode waarbij je heel geconcentreerd en efficiënt studeert en iedere mogelijkheid tot afleiding buiten de deur houdt. Tijdens StudyShare is iedereen welkom in de Newtonzaal in CODA Centrale Bibliotheek om geconcentreerd te studeren. Dit doen wij in de weekenden tijdens de centrale examens van het Voortgezet Onderwijs.

Blokken

Je studeert in blokken; een blok duurt ongeveer 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een efficiënt studieritme. Iedere pauze wordt ingeluid met een bel. Na 1 blok is er 45 minuten pauze. Je kunt per dag maximaal 2 blokken studeren: in de ochtend van 10.15 uur tot 13.00 uur, in de middag van 13.45 tot 16.30 uur.
Let op: op zondagen is CODA Bibliotheek vanaf 13.00 uur geopend.

Tijdens de blokken mag je niet met elkaar praten en geen gebruik maken van je smartphone. Je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven, als je dat wilt. Te vrijblijvend? Er is permanent een Studybob aanwezig die toezicht houdt.

Deelname

Meedoen aan StudyShare is gratis. Haal voor aanvang van een blok een ticket bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek. Dit kan vanaf 10.00 uur ('s zondags vanaf 13.00 uur). Als het blok begint, geef je het ticket af aan de Studybob. Voor de ochtendsessie heb je een blauw ticket nodig, voor de middagsessie een rode. Let op: je krijgt alleen tickets voor de dag zelf, maximaal één ticket per blok per persoon. Zijn er bij de balie geen tickets meer? Dan zit het blok helaas al vol. Uiteraard zijn bij CODA Centrale Bibliotheek genoeg andere studieplekken beschikbaar.

Delen via:
Zoek in collecties